Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

TransferGo: Telefonul mobil, preferat de români pentru transferuri de bani

Compania TransferGo, specializată în transferuri online rapide de bani, raportează că 73% dintre românii care utilizează TransferGo preferă aplicația mobilă, spre deosebire de 27% care aleg să transfere bani prin intermediul website-ului TransferGo.

Gradul de adopție a aplicaţiei mobile a crescut de la 4% în 2016 la 73% în 2020. În ultimii 2 ani, utilizarea aplicației mobile TransferGo a crescut cu 20% în rândul românilor, de la 53% în 2018, an care a marcat și devansarea platformei web din punct de vedere al procentului de utilizatori.

Dezvoltarea accelerată a sectorului de smartphone-uri, cât și a tehnologiilor și aplicațiilor mobile, din ultima perioadă, a determinat o schimbare majoră în comportamentul utilizatorilor, care au devenit din ce mai orientați către serviciile și aplicațiile mobile și mai deschiși față de serviciile din sectorul fintech.,” a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion, TransferGo.

În 2019, smartphone-urile au fost cele mai utilizate dispozitive pentru accesarea internetului, în rândul românilor, de către toate categoriile de vârstă. Cu toate acestea însă, generațiile mai în vârstă au păstrat pe locul doi în topul preferințelor lor, la o distanță relativ mică, și desktop-urile/laptop-urile, acestea fiind utilizate în proporție de 52%, spre deosebire de smartphone-uri cu 72%. [1]

În plus, din punct de vedere al sistemelor de operare pe care rulează dispozitivele utilizatorilor TransferGo, datele din 2020 arată că cei mai mulți utilizează dispozitive Android, în procent de 54%, față de utilizatorii iOS, în procent de 19%, restul de 27% fiind dat de utilizatorii web. Utilizatorii de Android au câștigat peste 20 de procente în ultimii 2 ani, ei fiind aceia care au detronat platforma web în favoarea aplicației mobile, datele din 2018 ilustrând un grad de utilizare de 33% pentru Android, 53% pentru web și 14% pentru iOS.

Obiceiurile utilizatorilor TransferGo sunt justificate de tendința generală înregistrată în rândul românilor, care ilustrează preferința acestora pentru sistemul de operare Android: 81,6% din traficul de internet realizat de români provine de la dispozitive Android, o creștere de 2,1% față de anul precedent, în timp ce 17,6% din trafic provine de la dispozitive iOS, aceasta reprezentând o scădere de 6,3% față de anul precedent.[2]

Aplicația Android este preferată de românii care trimit bani în țară din aproape toate regiunile, cât și de cei din țară care fac transferuri peste hotare. Spre exemplu, anul acesta, românii din Regatul Unit care au efectuat tranzacții către România, au utilizat aplicația pentru dispozitive mobile în proporție de 90%. Însă există și o excepție de la această tendință generalizată de utilizare, care se observă în tranzacțiile efectuate de cei din România către rudele și prietenii lor din Germania, a căror tranzacții au fost făcute, în proporție de 60% prin intermediul website-ul TransferGo.


[1] Date furnizate de FOCUS CAPI și publicate în Media Fact Book 2020, http://www.mediafactbook.ro/

[2] Potrivit datelor publicate în Media Fact Book 2020, http://www.mediafactbook.ro/