TransferGo: încep să crească şi transferurile de bani din România către străinătate

Compania de transferuri online de bani TransferGo aniversează 8 ani de la înființare, cu peste 2 milioane de clienți la nivel global.

În prezent, platforma permite transferuri de bani online în 40 de monede diferite și are acoperire în 66 de țări, primind scorul de 4.8 din 5 stele din partea Trustpilot.

Credem că am reușit să facem viața mai ușoară pentru cei peste 2 milioane de clienți care au trimis bani acasă prin intermediul nostru și ne propunem să integrăm în continuare cele mai noi tehnologii din domeniul fintech în platforma TransferGo,” a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion, TransferGo.

Pe plan local, compania este prezentă din 2015, iar anul trecut au fost operate prin intermediul ei, peste jumătate de milion de transferuri către România. Oficialii companiei susţin că TransferGo este canalul digital preferat de românii din diaspora pentru a trimite bani în țară, întrucât pot economisi mai mult de 90% din costurile unui transfer tradițional de bani și pot trimite bani familiilor lor rapid, în doar 30 de minute.

În luna aprilie a acestui an, TransferGo a raportat o creștere de 50% a transferurilor către țara noastră, iar începând cu jumătatea lunii august și până la jumătatea lunii septembrie, o creștere de 25% a transferurilor și valorii acestora, comparativ cu lunile de vară, justificată de pregătirile pentru începerea noului an școlar.

Un studiu efectuat de companie[1] în luna iunie a anului trecut, arată că 8 din 10 români au trimis sau au primit bani în ultimele trei luni, iar majoritatea tranzacțiilor au loc între membrii unei familii. De asemenea, același studiu arată că mai mult de 1 din 3 români trimit sau primesc un transfer de bani cu scopul de a cumpără ceva online sau pentru a își acoperi cheltuielile traiului de zi cu zi. Mai mult, studiul ilustrează și preferința românilor pentru transferurile de bani prin internet sau prin intermediul unei aplicații mobile, direct în contul din bancă al destinatarului.

Următoarele modalități de transfer de bani preferate de români sunt depunerea sumelor direct la sucursalele băncilor, plata în numerar, aplicațiile și serviicile de plăți.

În ultima perioadă, cifrele indică și o dezvoltare a canalului de transferuri digitale de bani din interior către exteriorul țării. Astfel, la începutul lunii septembrie, numărul de transferuri de bani prin aplicația TransferGo crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare.

Însă nu doar familiile studenților români trimit bani peste hotare. Reprezentanții companiei au observat, de asemenea, o creștere a transferurilor de bani către continentul asiatic, pusă pe seama afluxului de imigranți din Asia spre România, ca o soluție la criza forței de muncă de pe plan local, imigranți care trimit bani către familile lor.


[1] studiul a fost efectuat pe un eșantion de 600 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani. Eșantionul este reprezentativ pentru populația României, din punct de vedere al vârstei, sexului și distribuției geografice a participanților. Studiul are o marjă de eroare de +/-4%