Cea de a opta ediţie a de educație digitală SuperCoders, adresat copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani, se organizează în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022 şi cuprinde trei etape: Caravana, Concursul național și Academia. Noutatea de anul acesta o reprezintă extinderea abilităților digitale pe care proiectul își propune să le dezvolte către game design, vlogging sau editare video.
În prima etapă a programului, Caravana, elevii pot afla poveștile celor care le-au devenit modele prin activitatea lor în online, tineri ce și-au construit cariera în jurul tehnologiei și prin intermediul mediului digital. Mentorii vor aborda teme diverse printr-o serie de webinare live ce vor putea fi vizionate pe canalul Youtube Orange Romania. Printre mentori se numără Creative Monkeyz sau Edi Brandabura. Tot în cadrul atelierelor, aceștia vor învăța bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii creat de MIT Media Lab.
Apoi, copiii vor putea să creeze propriile povești interactive pentru a se înscrie în cea de-a doua etapă a SuperCoders, Concursul Național. Aici își vor folosi imaginația și abilitățile de programare învățate pentru a-l ajuta pe Coder, personajul principal, să încheie cu succes o nouă misiune. Pe lângă posibilitatea de a-și imagina propriile povești și animații, copiii vor putea câștiga unul dintre cele 50 de locuri în Academie, dar și super premii, precum:
- locul 1 – Un laptop Huawei MateBook D15 2021 i3 şi un Router AX3;
- locul 2 – Două tablete Lenovo Tab M10;
- locul 3 – Trei prechi de căști Samsung Galaxy Buds Plus Black;
Înscrierile în Concurs sunt deschise până pe 18 noiembrie, ora 23:59.
Academia SuperCoders, ultima etapă a programului, reprezintă un modul avansat de programare pentru copii, în cadrul căruia vor învăța noțiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri online.
Programul SuperCoders a început în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România. Până acum, peste 3.300 de copii din toată țara au participat în program, dintre care 900 doar în 2020.