Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Softbinator Technologies: creștere de 57% a cifrei de afaceri și o pierdere netă de 557.000 lei în S1 2023

Compania românească Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 17,6 milioane de lei în primul trimestru din 2023, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere netă de 557.000 de lei.

Compania a publicat rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 în format IFRS, iar la nivel consolidat acestea includ rezultatele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], WiseUp, Ixperi și Digital Tailors. În primele șase luni ale anului, Softbinator Technologies a trecut printr-un proces de consolidare a companiilor achiziționate, cu restructurări, optimizări de costuri și o unificare a politicilor contabile la nivel de grup.

La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, o creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere netă de 169.000 de lei, comparativ cu un profit net de 1,8 milioane de lei înregistrat în primele șase luni din 2022.

Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies, consideră că „Deși anul 2023 a adus o reducere semnificativă a  angajărilor, precum și o perioadă mai lentă în investițiile în startup-uri și tehnologie, am reușit să ne adaptăm rapid la această situație.

La rândul său, Vlad Deliu, CFO al Softbinator Technologies, consideră că „În primele șase luni din 2023, inflația generală ridicată a pus o presiune suplimentară pe costurile cu salariile și subcontractorii, generând astfel o creștere importantă a cheltuielilor, mult superioară creșterii veniturilor. Deși încă ne confruntăm cu o situație incertă în industria din care facem parte, precum și eventuale modificări legislative ce urmează să fie decise, suntem încrezători că prin măsurile luate în ultimele luni, am creat o structură de control care poate reacționa rapid, generând astfel soluții pentru adaptarea la noile condiții.

Conducerea companiei menționează că cea de-a doua jumătate a anului este supusă în continuare unor riscuri ce pot avea un impact semnificativ asupra performanței financiare a grupului, dar și asupra industriei din care face parte. Unul dintre principalii factori de risc îl reprezintă potențiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaților din domeniul dezvoltării de software. O modificare în forma vehiculată la acest moment, poate genera o creștere considerabilă a cheltuielilor cu salariile în cadrul unor astfel de companii.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 61 milioane de lei.

Softbinator Technologies are în echipă aproximativ 140 de programatori și colaboratori în București și Timișoara, precum și în Cluj, Brașov, Constanța, Iași.