Serviciu de tranzacționare de acțiuni fără comisioane pentru utilizatorii Metal de la Revolut

Revolut, FinTech-ul britanic cu peste 6 milioane de utilizatori în Europa, lansează în România serviciul de tranzacționare de acțiuni la bursă, ce va fi disponibil, în primă etapă, utilizatorilor de abonamente Revolut Metal. „Acesta este un nou pas uriaș din misiunea noastră de a face serviciile financiare mai incluzive, inovatoare și accesibile. Investițiile în acțiuni au fost pentru prea mult timp rezervate unei categorii restrânse de persoane, iar asta a dus la numeroase probleme pentru cei care doresc să găsească modalități eficiente de a-și gestiona banii”, precizează Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut. „Ne-am asigurat că a investi prin intermediul Revolut este ieftin, ușor și accesibil tuturor, chiar dacă utilizatorii doresc să investească sume foarte mici. Acesta este doar începutul ofertei noastre de investiții, urmând ca în viitorul apropiat să oferim acces și utilizatorilor din diferite alte piețe, precum și să lansăm noi produse de investiții”.

Odată cu lansarea serviciului, clienții Revolut Metal vor putea efectua până la 100 de tranzacții gratuite instantaneu. Utilizatorii pot tranzacționa acțiuni dintr-un portofoliu de 300 de companii listate la Bursa din New York și NASDAQ. Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței. Lista companiilor de la care utilizatorii vor putea cumpăra acțiuni este în continuă dezvoltare, iar FinTech-ul britanic urmează să adauge noi nume mari. În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

În săptămânile ce urmează, Revolut va extinde serviciul și către utilizatorii săi Standard și Premium. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, se vor aplica comisioane de 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an.

Revolut transformă tranzacționarea pe bursă în investiții disponibile pentru largi categorii de utilizatori, eliminând ideea conform căreia investițiile pot fi accesibile unui număr restrâns de persoane și doar într-un cadru complex și greu accesibil. Astfel, compania britanică este prima din Europa ce le va permite utilizatorilor să cumpere fracții de acțiuni ale unor companii listate în Statele Unite ale Americii. Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american.

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani, beneficiind de cunoscutele rate excelente de schimb valutar ale Revolut și de un proces de conversie automată.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.