Sergiu Biriş ţine cursuri online pentru antreprenori pe StartupdeSucces.ro

Sergiu Biriș lansează proiectul StartupdeSucces.ro, o platformă de cursuri online pentru startup-uri și antreprenori aflați la început de drum. Primul curs, „Cum să atragi bani de la investitori”, este destinat antreprenorilor români care vor să accelereze dezvoltarea startup-urilor tech și să obțină finanțare de la investitori.

„Perioada aceasta este una propice pentru dezvoltarea startup-urilor, mai ales pentru cele din tehnologie, în contextul în care pandemia a accelerat dezvoltarea segmentului online și a apropiat și mai mult oamenii aflați în colțuri diferite ale lumii. Startup-urile românești din tehnologie au atras în total peste 25 milioane de euro de la investitori pe parcursul anului trecut.”, este de părere Sergiu Biriş.

Cursul online este structurat pe cinci module și cuprinde peste 80 de lecții video care însumează peste 20 de ore de informație. La finalul programului, utilizatorii vor primi și un certificat de absolvire. Odată înscriși, participanții vor avea acces la o comunitate de fondatori de startup-uri și alte oportunități de networking.

Sergiu Biriș a lansat, de-a lungul timpului, mai multe startup-uri, printre care Trilulilu – platformă de video sharing fondată în 2007 și achiziționată de compania Digitap, Zonga – serviciu de streaming de muzică fondat în 2011, care a atras investitori precum Vodafone, sau LiveRail – companie de publicitate online și unul dintre cele mai de succes startup-uri românești, fondat în 2007 și achiziționat de compania Facebook în 2014 pentru circa 500 milioane de dolari.

În septembrie 2020, Sergiu Biriș a lansat proiectul Eventmix.live, platformă prin care organizatorii de evenimente pot organiza online, pe site-ul propriu, conferințe, workshopuri, webinarii, concerte sau cursuri, în contextul generat de pandemia cu noul coronavirus. Platforma Eventmix a venit ca o evoluție a proiectului Soundmix, pe care l-a înlocuit. Aplicația Soundmix, lansată în 2019, permitea pasionaților de muzică electronică să urmărească online cele mai mari festivaluri din industrie sau concerte ale DJ-ilor preferați, și care a transmis live festivalul Neversea din 2019.