Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

SeedBlink vrea să se extindă în Europa cu 3 milioane euro şi să listeze minimum 150 de startup-uri până la finalul lui 2022

Platforma SeedBlink, axată pe investiții în start-up-uri de tehnologie, vizează să obțină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting. Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10.00 AM, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro. 

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, prin care startup-urile au atragă o sumă totală de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%, susţin oficialii SeedBlink. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022. Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze deposibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă deinvestiții inovatoare pentru Europa”, precizează Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al acestui an prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.