Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Se schimbă tendinţa: dacă până acum directorii IT erau mai des concediați după breșele de securitate cibernetică, deficitul de personal determină companiile să îşi păstreze experţii

În 2021, numărul organizațiilor care au concediat personal IT senior în cazul în care au avut o breșă majoră de securitate s-a redus la mai puțin de jumătate (7% în 2021, comparativ cu 12% în 2018), reducerea fiind similară și în cazul personalului de securitate IT (8% față de 14% în 2018).

Conform sondajului Gartner 2020 al Consiliilor de Administrație, până în 2025, 40% dintre consiliile de administrație vor avea un comitet de securitate cibernetică dedicat, supravegheat de un director calificat. Rolul și responsabilitățile directorilor de securitate IT devin foarte importante, dat fiind faptul că riscurile de securitate cibernetică sunt a doua cea mai critică sursă de riscuri pentru companii, după riscul de conformare la reglementări. Pentru organizații va fi foarte important să-și păstreze experții pe poziții, dat fiind deficitul de competențe de pe piață. 

„Economia securității IT 2021: gestionarea tendinței de creștere a complexității IT” dezvăluie că mai puține companii concediază acum angajați din cauza breșelor de securitate. În 2018, măsura era mai frecventă – 31% din cazuri – ca răspuns la scurgerile de date, comparativ cu 21% în 2021.

S-a schimbat și distribuirea angajaților care și-ar putea pierde locul de muncă ca urmare a unei încălcări a politicilor de securitate cibernetică. Pe lângă pozițiile IT de top și securitate IT, executivii de top au acum o probabilitate mai redusă de a fi expuși la concedieri – 4% în 2021, comparativ cu 7% în 2018. Tendința de scădere este relevantă și pentru personalul superior non-IT. Ca urmare, diferențele generale între IT și non-IT, pozițiile senior și non-senior, s-au redus comparativ cu acum câțiva ani.

Necesitatea de păstrare și cultivare a expertizei se reflectă și în planificarea bugetelor: 38% dintre companii raportează nevoia de a îmbunătăți nivelul de expertiză pe securitate cibernetică drept motiv principal pentru a-și crește bugetul de securitate IT. De fapt, acesta este al doilea cel mai frecvent motiv, urmat doar de complexitatea crescută a infrastructurii IT (47%). În plus, investind în specialiști proprii, angajatorii sunt interesați să păstreze expertiza în cadrul companiei, astfel încât angajații să-și poată dezvolta abilitățile în viitor.

Detalii despre managementul securității cibernetice, bugete și tendințele recente de răspuns la incidentele informative în raportul „Economia securității IT 2021: gestionarea tendinței de creștere a complexității IT” se regăsesc aici.