Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

S-a lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România, Sweep

Compania Agora Robotics lansează primul robot autonom dezvoltat și produs în România, denumit Sweep. Acest robot industrial este destinat curățării podelelor dure cu aplicabilitate în depozite, fabrici, hoteluri, spații comerciale, gări, aeroporturi, spitale etc. Suprafața estimată a acestor spații în România depășește 16 milioane m2.

Paul Popescu, CEO Agora Robotics, precizează faptul că „Sweep integrează know-how, inteligență artificială și tehnologie de ultimă generație rezultate și din colaborările externe, inclusiv prin programul Nvidia Inception, în care compania este înrolată, și prin cooperarea cu Merphi, o companie specializată în domeniul designului de roboți din Suedia. Sweep marchează un moment de referință pentru domeniul cercetării din România, fiind primul robot cu navigație autonomă dezvoltat și produs local, de specialiști români de top din domeniu”.

La rândul său, Ioana Calen, Chief Operating Officer Agora Robotics, declară că „Am creat Sweep în contextul în care se estimează o piață în creștere și un deficit important de forță de muncă în sectorul de curățenie. Piața globală de roboți non-rezidențiali de curățenie a podelelor este estimată la circa 836 milioane de euro în 2023 și va ajunge la 3,5 miliarde de euro în 2030. Roboții autonomi mobili au rolul să preia acele activități repetitive, dificile și mai puțin productive, permițându-le angajaților să se concentreze pe sarcini mai importante, cu valoare adăugată”.
Sweep este dotat cu o carcasă metalică și bazine de inox și are capacitatea să curețe suprafețe extinse, de circa 8.700 de mp, în decurs de 24 ore, în cicluri de cinci ore de lucru și două ore de încărcare. Dotat cu un sistem complex de senzori, camere și tehnologie de comunicații, certificate pentru industria automotive, Sweep se deplasează cu precizie într-un perimetru scanat de el și știe să evite persoane şi obstacole la nevoie, armonizându-se cu mediul de lucru. Stația de andocare contribuie la autonomia aparatului. Are capacitatea să schimbe apa uzată, să curețe rezervorul și să se alimenteze. Intervenția umană este necesară doar la programarea sa și la schimbarea consumabilelor – detergent, perii, lame de ștergere, precizează, într-un comunicat de presă, cercetătorii care l-au proiectat.

Sweep permite raportarea detaliată a consumului de apă, detergent și energie, pentru cunoașterea resurselor consumate, dar și date despre spațiul și momentul când a fost curățat pentru eficiența și transparența proceselor.

Specificații Sweep

Dimensiuni: 735 x 530 x 710 mm

  • Greutate: 115 kg
  • Capacitate rezervor apă curată/uzată: 23l / 25l
  • Lățime front de lucru: 450 mm
  • Viteză de curățare: 0,4 m/s
  • Productivitate estimată: 8,700 mp/zi
  • Durată medie de viață: 5 ani
  • Garanție: 3 ani
  • Ciclu de curățare: 5 ore

  • Ciclu de încărcare: 2 ore