Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

România câștigă Marele Premiu al competiției medicale EIT Health InnoStars Awards 2021 prin Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor

Startup-ul românesc Tully, asistentul  inteligent pentru gestionarea emoțiilor, a câștigat Marele Premiu al competiției internaţionale EIT Health InnoStars Awards 2021, fiind desemnat cea mai promițătoare inovație în domeniul medical. Pe locul doi, respectiv trei s-au clasat APPERCELL din Ungaria și echipa Nanoker din Spania.

Cele 15 startup-uri semifinaliste, anunțate în luna mai, au primit finanțare în valoare de 25.000 euro, training, mentorat individual și oportunitatea de a participa la două bootcamp-uri europene. După patru luni de program, zece dintre aceste echipe au concurat și în cadrul Marii Finale a Premiilor InnoStars Awards 2021, unde echipa Tully, ocupanta primului loc, a primit o finanțare suplimentară de 25.000 euro, cea de-a doua echipă clasată – 15.000 euro, iar cea de-a treia – 10.000 euro.

Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor, ajută persoanele cu afecțiuni complexe să îşi îmbunătățească modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile. Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia. Cofondatorul și CEO-ul Tully este Marius Rus.

Cei 15 semifinaliști calificați în bootcamp au fost selectați dintr-un total de 162 startup-uri.

Cele zece echipe participante în cadrul finalei din acest an provin din Spania, Ungaria și România, fiecare țară cu câte două echipe, urmate de Polonia, Estonia, Italia și Portugalia, cu câte o echipă. În ceea ce privește inovațiile, se pot observa câteva tendințe interesante comparativ cu anul precedent, precum prezența recurentă a produselor și serviciilor care vizează creșterea fertilității, sănătatea mintală și evaluarea stării cardiace.

„De-a lungul celor cinci ediții ale Premiilor InnoStars, peste  75 echipe au primit ceea ce numit <un pachet de start>, o combinație de training, networking și finanțare. Toate acestea reprezintă un set de instrumente de bază care accelerează dezvoltarea inovațiilor aflate în stadiu incipient. Există mii de idei promițătoare care ar putea revoluționa asistența medicală sau biotehnologia, dar care pot fi uitate în sertare dacă nu beneficiază de o traiectorie bună, însă InnoStars Awards și-a asumat misiunea de a le descoperi”, a declarat Tamás Békási, coordonatorul EIT Health InnoStars Awards.

APPERCELL, echipa din Ungaria, care a câștigat locul al doilea, a dezvoltat o soluție care urmărește să revoluționeze cercetarea biomedicală și dezvoltarea de medicamente, prin comercializarea unui sistem de matrice de microelectrozi de mare randament cu o platformă automată de analiză a datelor, care permite descoperirea mai rapidă, mai sigură și mai eficientă a medicamentelor, minimizând în același timp nevoia de experimente pe animale vii.

Locul trei în cadrul competiției a fost ocupat de echipa Nanoker din Spania, care dezvoltă implanturi dentare cu o tehnologie avansată, din ceramică nanocompozită, disruptive, sub formă de rădăcină și implanturi monobloc versatile. Nanocompozitele ceramice nou dezvoltate și materialele din sticlă ceramică bioactivă nanostructurate permit înlocuirea eficientă și superioară a implanturilor pe scară largă pe bază de titan, care agravează afecțiunea de peri-implantită, ce afectează nu numai sănătatea orală și durabilitatea implantului, ci și sănătatea generală a pacienților, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor competiţiei.