Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Raport Orange Business Internet Security 2025: sectorul energetic rămâne cel mai expus

Cea de a șaptea ediție a raportului Business Internet Security 2025 lansat de Orange Business pe 3 decembrie a.c.analizează provocările și soluțiile în domeniul securității cibernetice, cu perspective despre principalele provocări, tendințele în evoluția securității cibernetice și soluțiile dezvoltate pentru a proteja companiile și administrațiile publice.

Astfel, în fiecare lună, serviciul Business Internet Security (BIS) monitorizează peste 14 milioane de atacuri cibernetice, confirmând nu doar creșterea în volum, ci și complexitatea acestora. Printre cele mai frecvente amenințări se numără atacurile de tip ransomware, care domină scena amenințărilor în 2024, urmat de atacurile DDoS și phishing, ambele fiind din ce în ce mai sofisticate datorită utilizării instrumentelor bazate pe inteligență artificială, se arată într-un comunicat de presă al operatorului.

Sectorul energetic rămâne cel mai expus, fiind ținta a 31% din atacurile cibernetice înregistrate. Acesta este urmat de administrația publică (27%) și industria IT (25%). Bucureștiul este cel mai vizat oraș din România, cu peste 1,25 milioane de incidente prevenite lunar.

Ransomware-ul rămâne principala amenințare, afectând 32% dintre organizațiile monitorizate, în timp ce atacurile de tip DDoS au cunoscut o creștere alarmantă.

Soluții Orange Business împotriva amenințărilor sunt Business Internet Security (BIS) – filtrează traficul de date prin infrastructura centrelor de date Orange, eliminând viruși, malware și alte amenințări înainte ca acestea să ajungă în rețeaua și pe dispozitivele companiei (mobil, laptop etc.); Threats & Exposures Management – este o soluție de securitate bazată pe inteligență artificială, care detectează, evaluează și raportează vulnerabilitățile de securitate în website-uri, aplicații web și resurse cu IP-uri publice. Aceasta protejează datele companiei, facilitează luarea rapidă a măsurilor de securitate și prioritizează rezolvarea problemelor, fiind accesibilă printr-o platformă web; Soluții Security Operations Center (SOC) – protejează companiile împotriva riscurilor ce pot afecta informațiile, aplicațiile, bazele de date, serverele, stațiile de lucru și sistemele.

Raportul Business Internet Security 2025 identifică, totodată, 10 tendințe majore care vor modela peisajul cybernetic în anul 2025. Iată-le, pe scurt:

  • Creșterea atacurilor personalizate datorită utilizării inteligenței artificiale.
  • Extinderea atacurilor asupra infrastructurilor critice, în special prin ransomware.
  • Reglementări mai stricte care vor obliga companiile să investească în conformitate.
  • Vulnerabilitatea lanțurilor de aprovizionare și a dispozitivelor IoT.
  • Automatizarea crescută a proceselor de securitate, pe fondul lipsei de specialiști.