Premieră românească la nivelul Grupului Orange: centrul de date Orange Business Cluj-Napoca Vest obține certificarea Uptime Tier III Design

Orange Business anunță că a obținut, pentru centrul de date Cluj-Napoca Vest, certificarea Tier III Design de la Uptime Institute, care se poziționează drept cea mai importantă autoritate mondială în domeniul auditării și certificării de data centere. Este pentru prima dată când un operator de telecomunicații din România, dar și prima dată când o filială Orange din Europa primește această certificare, precizează oficialii operatorului mobil, într-un comunicat de presă.

Partenerul tehnologic pentru proiectarea, implementarea și certificarea centrului de date Orange Business Cluj-Napoca Vest a fost Tema Energy, poziționată ca singura companie locală care a reușit să proiecteze și să construiască centre de date omologate de Uptime Institute la nivel Tier III, aproape cel mai înalt nivel de reziliență pe plan internațional. Compania a furnizat și instalat sisteme și tehnologii care asigură funcționarea aproape neîntreruptă a soluțiilor și infrastructurii clienților Orange Business precum: alimentare cu energie electrică și climatizare redundante, soluții de detecție și stingere a incendiilor, securitate fizică și IT, protecție antiseismică și monitorizare permanentă etc.

Florin Popa, Director Orange Business, susține că ”Orange Business are o ofertă unică pe piața de centre de date din România, iar această certificare, o premieră la nivelul Grupului Orange în Europa, dar și prima obținută de un operator de telecomunicații din România, arată încă o dată angajamentul nostru pentru furnizarea unor servicii de încredere și de înaltă calitate. Migrarea în cloud și transformarea digitală au crescut semnificativ dependența companiilor de infrastructura IT a furnizorilor de servicii, iar certificarea Tier III este o garanție pentru clienții noștri că centrul de date a fost construit conform unor standarde riguroase și că nivelul asumat de disponibilitate a serviciilor este atestat.”

Mihai Manole, director general Tema Energy, punctează că ”aceste investiții în data centere echipate și proiectate la standarde internaționale arată gradul de dezvoltare a centrelor de date locale, în beneficiul companiilor și al industriei digitale românești.

Prin cele 7 centre de date comerciale din cinci orașe – București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara, Orange Business precizează că este singurul furnizor ce propune soluții de colocare cu conectivitate premium în propria rețea de telecomunicații. Orange Business asigură servicii de găzduire a serverelor ce pot complementa soluțiile de colocare georedundante cu resurse virtuale de calcul și stocare (Infrastructure-as-a-Service), de asemenea georedundante.

Pentru securitatea cibernetică a datelor, informațiilor și echipamentelor găzduite în centrele de date, Orange Business oferă soluții prin intermediul unui Centru de Operațiuni de Securitate (SOC) propriu și a unui sistem de tip SIEM (Security Information and Event Management).