Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Martian Wallet is a cutting-edge digital wallet for managing your cryptocurrencies securely. It features fast transactions and a user-friendly interface, perfect for all crypto enthusiasts. Discover more at martianwallet.net.

Octavian Oprea, ADR: 31% dintre companiile din România au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie, peste media europeană de 25%. Punem în dezbatere publică prima propunere legislativă europeană privind AI

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) iniţiază consultarea publică asupra noilor reguli care vor guverna modul în care cetățenii și companiile din Uniunea Europeană utilizează tehnologiile AI (inteligența artificială).

ADR a demarat procesul de elaborare a unei poziții naționale care să definească prioritățile în procesul de negociere a acestui dosar legislativ. Având în vedere că poziția României trebuie să fie corelată nevoilor concrete și specifice ale actorilor naționali, ADR invită părțile interesate să transmită recomandările și sugestiile referitoare la propunere la adresa: sriae@adr.gov.ro.

AI Act este prima propunere legislativă din domeniul inteligenței artificiale elaborată la nivel european. Conform studiilor recente de la nivelul UE, în România procentul companiilor care au introdus sisteme de inteligență artificială în activitatea proprie este de 31%, peste media europeană de 25%, motiv pentru care impactul unui astfel de propuneri poate fi semnificativ – atât pentru industrie, cât și pentru cetățeni, a spus Octavian Oprea, președintele ADR.

Comisia Europeană a demarat un proces de creare a unui cadru legislativ care să încurajeze inovarea în domeniul inteligenței artificiale și dezvoltarea de soluții digitale bazate pe tehnologii emergente. Procesul are în vedere asigurarea faptului că sistemele de inteligență artificială utilizate la nivelul Uniunii Europene sunt sigure, etice și de încredere.

Pentru a asigura funcționarea adecvată și transparentă a sistemelor de inteligență artificială utilizate în Uniunea Europeană, Comisia Europeană a propus o abordare bazată pe riscuri, clasificând sistemele în funcție de utilizările specifice în activitatea companiilor, instituțiilor publice și cetățenilor. Scopul este acela de a stabili reguli armonizate și de a oferi dezvoltatorilor, utilizatorilor și celor care implementează tehnologii de inteligență artificială un anumit nivel de predictibilitate legislativă, în contextul dinamismului evoluției tehnologice.

Propunerea de regulament  poate fi consultată la următorul link: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:52021PC0206&from=EN