Visual Fan intră în parteneriat cu Headlight Solutions, într-un proiect de cercetare şi producţie de 10 milioane lei

Compania Visual Fan S.A., ce deține brandul Allview, a contractat un proiect în valoare totală de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) împreună cu Headlight Solutions, ce va fi implementat în perioada 2021 – 2022. Acest prim proiect demarat în asociere Visual Fan – Headlight Solutions, integrează o serie de procese ce vizează activități de cercetare-dezvoltare, strategie, implementare, proiectare, dar și producția propriu-zisă a echipamentelor hardware pentru ca, în final, să se poată furniza o soluție software și hardware completă.

Visual Fan și Headlight Solutions vor livra soluții integrate hardware și software pe industrii precum: HoReCa, energie și utilități, încorporarea IoT în domeniul bancar, dar și utilizarea tehnologiilor Hardware Blockchain.

Lucian Peticilă, General Manager Allview, explică decizia acestui parteneriat prin faptul că „În industria în care activăm, viitorul este văzut prin prisma inovării, iar pentru a adăuga valoare businessului este necesar să derulăm în mod activ operațiuni de cercetare-dezvoltare, identificând proiecte inedite, ce au ca rol dezvoltarea viitoare și aplicarea celor mai noi tehnologii”. Marius Dascălu, General Manager Headlight Solutions, precizează că “Prin acest parteneriat, ne propunem să acționăm ca integratori, iar sinergia dintre cele două companii se va transpune în proiecte inovatoare”.

În vederea dezvoltării și implementării noului proiect, Visual Fan a ales finanțarea acestuia prin accesarea unei linii bancare pe termen scurt. Prin această strategie, se are în vedere ca nivelul fluxului de numerar al companiei să nu fie influențat și astfel, să nu existe perturbări în derularea activității curente.