Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Nicolae Oacă @ Aniversarea 25 de ani de comunicații electronice în România: Telecomunicațiile sunt motorul dezvoltării economice. Dacă motorul ăsta este gripat, nici economia nu merge și nu cred că ne așteaptă vremuri bune în telecomunicațiile românești

Nicolae OACĂ – Analist telecom @ ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, powered by ITU – ANIVERSARE 25 ANI DE COMUNICAȚII ELECTRONICE ÎN ROMÂNIA, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO pe 17 mai 2022 (format hibrid – Aula Candelabrelor CCIR & online).

Telecomunicațiile noastre sunt în degringoladă de câțiva ani, nu sunt conduse de specialiști. Treaba asta a început pregnant odată cu desființarea Ministerului Comunicațiilor și transformarea lui într-un departament în cadrul Ministerului Transportului, minister renumit pentru „performanțele lui”, care ne-a dus pe ultimul loc la numărul de kilometri de autostradă și pe primul loc la numărul de accidente rutiere.

Un minister mamut, greoi, în care introduci o industrie care ar trebui să fie foarte rapidă în mișcare și care ar trebui să fie motorul economiei. 

Lucrul ăsta s-a văzut și prin faptul că ministerul era condus de Lucian Bode, o persoană care nu avea nicio legătură cu telecomunicațiile. Persoana care era desemnată pentru comunicații nu avea nici ea prea multă legătură cu acest domeniu și, ca atare, s-a permis aprobarea vânzării Romtelecom.

Apoi a continuat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, comunicațiile dispărând din denumire. Este o struțo-cămilă acolo. 

Cercetarea, de obicei, se face la Educație și acolo ar fi trebuit să rămână.

CONFERINŢA LIVE
Intervenţia dlui. Nicolae OACĂ (min. 05.38.00)

La Ministerul Cercetării au fost puși oameni care nu se pricep la comunicații și iată că vedem efectul: se amână licitația pentru 5G din 2017 încoace.

Au fost două evenimente importante care au blocat această licitație, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 118/2018 și Memorandumul semnat cu SUA. 

După aceea a venit 2020, un an cu ceartă pe legislația 5G, care a fost aprobată în 2021. În acest an ar trebui să avem licitația 5G, dar nu cred că va avea loc, sau, dacă va avea loc, va fi fără succes pentru că nu avem condițiile necesare. 

Un motiv legal ar fi că nu avem Codul european al telecomunicațiilor transpus în legislația locală, dar motivul cel mai serios este că nu vom avea furnizori. Nu poți să construiești rețele 5G doar cu un furnizor. Culmea ironiei sau prostiei, nu știu cum s-o numesc, este că statul român a eliminat Nokia din cursă, care înseamnă Alcatel, Lucent, Bell Laboratories. La Bell Laboratories s-a inventat tranzistorul, acolo s-a luat Premiul Nobel.

Dacă va avea loc licitația 5G în acest an, interesul nu va fi formidabil, va fi un interes slab pentru această procedură.

Mai degrabă operatorii vor prefera să-și chivernisească spectrul pe care îl dețin în prezent, eventual renunțând la unele tehnologii, cum ar fi 3G, care nu este nici cal, nici măgar.

Operatorii cred că vor scoate 3G și, dacă vor dori, vor introduce 5G pe spectrul eliberat. Cu un singur furnizor, Ericsson, va fi mai greu, trebuie să stai la rând, prețul s-ar putea să fie mai mare. Pe plan mondial mai există și alți furnizori, cum ar fi Samsung sau NEC, dar nu sunt one stop shop, cum sunt Nokia sau Huawei.

Telecomunicațiile noastre sunt în degringoladă, nu sunt conduse de specialiști, iar explicația este simplă: PNL, care trebuia să pună șefi la Comunicații, nu are specialiști pe această zonă, nici în zona IT.

Italia, în urmă cu un an, l-a numit pe Vittorio Colao, care a condus grupul Vodafone timp de 10 ani, ministrul Digitalizării și Comunicațiilor. De ce nu ar face și România la fel? Putem să-l aducem pe fondatorul UiPath, pe șeful BitDefender, Florin Talpeș, sau pe doamna Liudmila Climoc de la Orange România, pe domnul Liviu Drăgan de la Total Soft sau, de ce nu, pe domnul Eduard Lovin de la ANCOM.

În telecomunicații trebuie pus un om care să cunoască bine industria, care să știe să bată cu pumnul în masa Guvernului.

Întârzierile înregistrate în procesul de digitalizare, în 5G, lipsa unui Minister al Comunicațiilor au făcut ca România să ocupe ultimul loc în clasamentul DESI 2021, locul 27 din 27 state membre UE.

Aceasta este încununarea operei guvernanților noștri. Ei vorbesc de digitalizare, dar nu fac nimic, vorbesc despre ceva care nu înțeleg.

Nu pot să înțeleg cum a fost posibil să elimini Nokia din povestea 5G. Dacă nu te pricepi, măcar întreabă pe cineva care se pricepe.

Ei condamnă România la stagnare, n-o să avem 5G în următoarea perioadă, operatorii vor aștepta câțiva ani, iar asta se va vedea. Telecomunicațiile sunt motorul dezvoltării economice. Dacă motorul ăsta este gripat, nici economia nu merge.

În opinia mea, nu cred că ne așteaptă vremuri bune în telecomunicații și pentru România.