Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Moda eco şi la telefoane: noul Mate 40 Pro, cel mai ecologic din portofoliul Huawei

Huawei lansează un nou smartphone, HUAWEI Mate 40 Pro, poziţionat drept cel mai ecologic din portofoliul său întrucât pentru realizarea lui s-au redus cu 28% componentele din plastic, cu 90% documentația pe hârtie, iar garanția tipărită pe hârtie a fost înlocuită cu un card digital.

Un sondaj al companiei arată că unul din patru consumatori europeni își dorește eliminarea ambalajelor din plastic până în 2025. Consumatorii nu sunt îngrijorați doar cu privire la plastic, astfel că 71% dintre ei își doresc ca documentația pe hârtie să fie eliminată din ambalaje, pentru a reduce consumul de hârtie.

Noul card digital de garanție permite citirea documentelor cu ajutorul unui cod QR scanabil de pe dispozitiv sau, pur și simplu, prin descărcarea acestora de pe site-ul Huawei. În plus, Ghidul QuickStart a fost redus de la 340 de pagini la doar 44, eliminând astfel 90% din documentația pe hârtie. Deși legea împiedică în prezent eliminarea întregului ghid de hârtie, Huawei precizează că lucrează la acest aspect pentru viitor.

 „Lansarea celui mai ecologic smartphone de până acum, HUAWEI Mate 40 Pro, contribuie în mod semnificativ la reducerea ambalajelor din plastic și hârtie și reprezintă doar câțiva pași din călătoria noastră spre conturarea unui viitor mai verde.”, spune Wang Wei, Country Manager Huawei Consumer Business Group România.

Ce am mai aflat din sondajul Huawei:

Huawei foloseşte bioplasticele pe scară largă din 2013. Peste 30% dintre bioplasticele utilizate provin din ulei de ricin ecologic, care contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 62,6%. În plus, din 2018, Huawei a redus emisiile cu 612 tone.

Anul trecut, Huawei a reciclat 1.468 de tone de deșeuri electronice, și anul acesta se apropie de 3.000 de tone. De asemenea, Huawei a refolosit 86% dintre dispozitivele returnate pentru reciclare în 2019.

În perioada 2015-2019, eficiența energetică a crescut cu 50% în rândul tuturor produselor Huawei și, datorită utilizării energiei solare, Huawei a redus emisiile de carbon cu 89.000 de tone.

În plus, Huawei lucrează la repararea și relocarea produselor sale. 3.030 de centre de reparații din întreaga lume oferă servicii de reparații convenabile și accesibile, iar din 2015, peste 500.000 de telefoane uzate au fost relocate prin comerțul cu servicii al Huawei.

Exit mobile version