Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Mihnea COSTOIU, UPB @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA 2021: După cele două proiecte naționale – intrarea în NATO și aderarea la UE, România are nevoie de un proiect de țară: repopularea țării și implicit a școlilor, pentru că suntem într-o criză majoră de forță de muncă dată de o politică greșită transpartinică din ultimii 30 de ani

Mihnea COSTOIU, RECTOR – UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA by COMUNICAȚII Mobile 2021, ediția a 18-a anuală, organizată de către DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 10 decembrie 2021.

2021 a fost un an complicat și plin de provocări, în care am învățat foarte multe, cel puțin noi, cei din Politehnică. În același timp, trebuie să spun foarte sincer că 2021 a fost un an în care nu doar am învățat. A fost un an complicat, în care am reușit să ne adaptăm. A fost un an și cu bune și cu rele în ceea ce priveşte proiectele UPB. Capacitatea de adaptare a fost cea mai mare provocare pentru noi.

LIVE

De mai mulți ani de zile am încercat să schimbăm perspectiva în Universitatea Politehnica din Bucureşti, și anume să nu facem doar educație. Modelul nostru este mai apropiat de modelul universităților americane. 

Continuăm cu această strategie, folosind diferite resurse și instrumente financiare, în încercarea eficientizării a ceea ce avem și aducerii în jurul nostru a actorilor importanți.

Poate cea mai importantă schimbare este cea de perspectivă și de mentalitate. Politehnica nu este doar acel turn de fildeș la care lumea trebuie să vină să bată la poartă, ci este un hub în care lumea este invitată să vină, hub care la rândul lui se mișcă în a atrage direct actorii importanți din piață, fie din zona economică, fie din zona socio-culturală. Lucrăm cu parteneri importanți din SUA sau Japonia, lucrăm pentru Africa sau America de Sud. Ne dorim să devenim o adevărată uzină, care să furnizeze soluții.

Lucrăm în acest moment la înființarea sistemului micro credentials, care va duce într-un final la obținerea diplomei finale.

Vom prezenta în zilele următoare o nouă platformă, care va etala cursurile oferite de companii în parteneriat cu Politehnica sau doar de companii sau doar de universitatea noastră. 

Momentan, certificarea nu poate fi recunoscută în sistem, lucrăm la acest lucru, sunt necesare și o serie de modificări legislative. Este extrem de complicat să schimbăm mentalitățile peste noapte, și nu vorbim de 2-3 zile, ci în câțiva ani, pentru că vorbim de o tradiție de sute de ani și e complicat s-o schimbi într-un deceniu.

De la prima revoluție industrială, există o dezbatere legată de subiectul „ce produce universitatea” și „ce vor companiile”, care s-a intensificat odată cu trecerea fiecărei etape tehnologice.

48% dintre cei 33.000 de studenți ai Politehnicii sunt fete, o schimbare semnificativă față de 1989. Suntem singura universitate de tehnologie din Europa care are această pondere, fiind efectul politicii din ultimii ani.

Vreau să atrag atenția asupra necesității investiției în învățământul tehnic superior, este extrem de important să se înțeleagă această necesitate. Nu este o pledoarie pro domo pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti. Tinerii trebuie să înțeleagă, familiile acestora, țara până la urmă, că un stat nu se poate dezvolta decât pe baze economice solide, cu operatori economici serioși, cu operatori economici care trebuie să producă bunuri sau servicii pentru piață.

Aceste bunuri și servicii sunt oferite normal și firesc de către ingineri.

Avem 33.000 de studenți și, dacă ar veni cineva și mi-ar spune să mai iau 10.000 de studenți, aș refuza, pentru că nu am capacitatea de a pregăti mai mulți studenți de bună calitate. Nu suntem doar noi în această situație, și este un semnal pe termen lung, un semnal pe care-l voi trage ori de câte ori voi avea ocazia.

România, după cele două proiecte naționale – intrarea în NATO și aderarea la UE, are nevoie de un proiect de țară și anume repopularea acestei țări și repopularea școlilor după repopularea țării.

Nu mai putem merge în acest ritm de depopulare puternică. Anul trecut s-a înregistrat cel mai scăzut număr de nou-născuţi din ultimii ani, fiind alarmant de mic în raport cu cifrele din anii precedenți. În plus, observăm că mulți copii se pierd pe drum, în sensul că renunță la studii, nu au o meserie, ceea ce este un fenomen îngrijorător.

În prezent, suntem într-o criză majoră de forță de muncă dată de o politică greșită transpartinică din ultimii 30 de ani și o lipsă de strategie de repopulare a țării.

Menţionez, de asemenea, că Universitatea Politehnica din Bucureşti va lansa Euronews România în 2022, un alt proiect de anvergură.

Dlui. MIHNEA COSTOIU, RECTOR – UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI i s-a decernat PREMIUL DIGITAL TRANSFORMATION IN EDUCATION