Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

GALA Digital Transformation 2020: Marian MURGULEŢ, CIO Office – Guvern: Văd un Minister al Transformării Digitale care să acționeze pe verticală și un CIO funcțional pe orizontală

Marian MURGULEŢ, Secretar de Stat, CIO Office – Guvernul României @ GALA DIGITAL TRANSFORMATION 2020

  • România a pierdut ani mulți în domeniul digitalizării, inclusiv 2020. Evident că s-au făcut anumite progrese sub presiunea COVID-19 și a sectorului privat, dar insuficiente raportat la posibilități și, mai ales, la necesități. Mi se pare un mare păcat pentru țara noastră, cu resursă umană calificată lângă noi. S-a vorbit mult despre digitalizare, este un subiect de vis pentru conferințe și mese rotunde și s-a făcut prea puțin.
  • Este necesară o nouă arhitectură instituțională pe zona IT&C la nivel guvernamental. Pledez pentru un Minister al transformării digitale care să acționeze pe verticală și un CIO care să acționeze pe orizontală
  • Este necesară o strategie/direcție, o coordonare unitară a domeniului, cu specialiști, nu cu politicieni. Mai este necesar un management eficient pentru implementare, cu matrice de activități cu termen și responsabili/responsabilități, plus plan de implementare.
  • Avem numeroase proiecte IT&C în întârziere, de sute milioane de lei, blocate de contestații din partea unor firme cu afaceri de câteva sute de mii de lei și profituri de zeci de mii de lei. Aceste firme au depus la ONRC cauțiunea pentru a putea contesta. Îndemn autoritățile contractante să meargă în instanță și să solicite încasarea cauțiunii, există jurisprudență în acest sens.
  • Pentru a conta în economia de peste 5-10 ani, România trebuie să se îndrepte spre economia digitală bazată pe trei piloni, respectiv infrastructura de transport, tehnologia și inovarea.
  • Există consilii, comitete, comisii cu participare largă, democratică, dar fără rezultate concrete și vreun action plan cu deadline-uri clare. Nu există, însă, un plan, standardele de utilizare a infrastructurii care se construiește sub presiunea crizei COVID-19.
  • Toată lumea umblă cu digitalizarea pe buze, iar conectivitatea e văzută ca un mare succes.
  • Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională (CTE), principalul organism în materie de avizare și lansare de proiecte IT&C în administrația centrală și locală, a fost blocat timp de 6 luni fără câteva zile, între 1 noiembrie 2019 și 24 aprilie 2020.
  • 2019 a fost un an cu multă agitație, firească la început pentru orice nouă guvernare în orice domeniu, cu schimbări de echipe, de idei, cu impact asupra proiectelor

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV.ro au organizat GALA DIGITAL TRANSFORMATION (DX) 2020 by COMUNICAŢII Mobile, ediţia XVII – virtual, pe 10 decembrie 2020 – Summit-ul anual al elitelor din IT&C şi industriile convergente din România