Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Migrarea în cloud poate reduce cu 5,9% emisiile din IT, circa 60 mil. tone CO2 anual

Cel mai recent studiu Accenture Strategy-UNGC arată că 59% dintre directorii executivi utilizează energie cu emisii reduse de carbon și din surse regenerabile în cadrul operațiunilor lor actuale, în timp ce 44% văd un viitor net zero, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru compania lor. În plus, două treimi consideră tehnologiile precum cloud drept factori critici pentru accelerarea schimbărilor și pentru transformarea angajamentelor lor în realitate.

The decade to deliver: A call to business action

Migrarea companiilor către serviciile de cloud poate reduce emisiile de carbon generând o scădere anuală de 5,9% a emisiilor totale din sectorul IT, echivalentul a 60 de milioane de tone de CO2 la nivel global, altfel spus ca şi cum s-ar elimina 22 de milioane de mașini din trafic.

Analiza Accenture, bazată pe activitatea sa cu clienții, prezintă o economisire de până la 30-40% din costul total de proprietate din cloud-ul public, determinat de o flexibilitate mai mare a volumului de lucru, rate mai bune de utilizare a serverelor și o infrastructură mai eficientă din punct de vedere energetic. Conform raportului, sustenabilitatea și beneficiile financiare ale migrării în cloud vor varia în funcție de trei factori cheie: furnizorul de cloud selectat, nivelul de angajare pentru optimizarea cloud-ului și nivelul inovațiilor în materie de sustenabilitate bazate pe cloud.

Raportul prezintă trei niveluri de performanță la prima migrare sustenabilă în cloud:

migrări strategice fără reproiectare majoră,
aplicarea practicilor sustenabile de inginerie software,
optimizarea aplicațiilor pentru „materialul cloud”.

Analiza companiei Accenture arată că migrarea inițială în cloud poate reduce emisiile de carbon cu peste 84%, comparativ cu infrastructura convențională. Reducerile pot fi cu până la 98% mai mari prin proiectarea de aplicații specifice pentru cloud.

Raportul a fost publicat la scurt timp după anunțului companiei privind înființarea diviziei Accenture Cloud First, o investiție de 3 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani.