Ministrul propus al Transporturilor şi Comunicaţiilor: Listarea Poştei Române ar fi o soluţie, dar este exclusă în acest an

Listarea Poştei Române ar fi o soluţie, însă acest lucru nu se va întâmpla în acest an, a declarat, pe 30 octombrie, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, Lucian Bode (foto), ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, precizează Agerpres.

Vorbim de o companie cu 25.000 de angajaţi la care cheltuielile cu salariile reprezintă 76% din totalul veniturilor. Poşta Română are datorii în acest moment de 257 de milioane de lei, privatizarea a eşuat în 2015 şi vă spun foarte ferm că listarea ar fi o soluţie. Pentru mine, cuvântul privatizare bate mai mult spre Moscova, listarea vine de la Bruxelles şi vă rog să vorbim despre listare… 42% din cifra de afaceri o reprezintă distribuţia pensiilor. Ce se întâmplă dacă, în câţiva ani de zile, pensiile vor fi acordate prin virament bancar, pe card? Vom rămâne fără obiectul muncii. Poşta Română, din păcate, a pierdut în ultimii ani marile contracte de servicii poştale cu Electrica, Orange, Telekom la un leu diferenţă”, precizează Lucian Bode, citat de Agerpres.