Microsoft lansează noi dispozitive Surface și aplicații pentru Windows 11

Microsoft a lansat noi aplicaţii şi dispozitive Surface, respectiv modelele Surface Laptop 5, Surface Pro 9, Surface Studio 2+ și aplicațiile Microsoft Designer și Image Creator.

Lansat în urmă cu 7 ani, Surface Laptop a devenit unul dintre cele mai apreciate produse din această gamă, susţin oficialii Microsoft. Noul Surface Laptop 5 este cu 50% mai puternic decât predecesorul său, datorită platformei Intel Evo. Noul laptop Microsoft este disponibil în două versiuni: cu diagonală de 13,5″ și 15″ și display PixelSense, iar Dolby Vision IQ asigură culori vii și contrast puternic în orice condiții de iluminare. E dotat cu cameră HD frontală și microfoane duale.

Noua tabletă 2-în-1 Surface Pro 9 se prezintă într-un nou set de culori anodizate, iar ecranul poate fi folosit, în același timp, ca suport de lucru, un jurnal, drept bază de editare și ecran de cinema. Surface Pro 9 este dotat cu cameră HD, difuzoare Omnisonic, microfoane direcționale și un cip personalizat G6.  

Surface Pro 9 permite alegerea între un procesor Intel Core din a 12-a generație construit pe platforma Intel Evo4, cu Thunderbolt 4, și un procesor Microsoft SQ3 ARM susținut de platforma Qualcomm Snapdragon cu conectivitate 5G. Procesorul Intel Core oferă cu până la 50% mai multă performanță decât în cazul Surface Pro 8, iar procesorul Microsoft SQ3 oferă conectivitate 5G rapidă și o durată a bateriei de până la 19 ore. În plus, permite accesul la noi caracteristici AI datorită unei moi unități NPU. Capabilă să efectueze mai mult de 15 trilioane de calcule pe secundă, noua NPU conduce la noi experiențe cu Windows Studio Effects.

Surface Studio 2+ este o versiune îmbunătățită a desktop-ului All-in-1 Surface Studio 2, fiind dotat cu un procesor Intel Core H-35 actualizat, cu o performanță CPU cu până la 50% mai rapidă. Surface Studio 2+ oferă performanță grafică dublă pentru cei care creează modele 3D, se precizează într-un comunicat de presă Microsoft. De asemenea, au fost îmbunătățite și modernizate display-ul, camerele, sistemul dual de microfoane și porturile – inclusiv USB-C cu Thunderbolt 4. Deocamdată, Surface Studio 2+ este disponibil doar în Polonia, dintre piețele din Europa Centrală și de Est.

Microsoft lansează şi două noi aplicații -Microsoft Designer și Image Creator

Microsoft Designer este o nouă aplicație de grafică în Microsoft 365, un exemplu al puterii inteligenței artificiale în cloud. Folosind DALL-E 2, Microsoft Designer ajută utilizatorii să creeze elemente grafice bazându-se pe propriile idei și conținut, dar și să proiecteze rapid postări pentru rețelele de socializare, invitații sau multe altele. De asemenea, permite obținerea de imagini și modele grafice unice generate de AI pentru fiecare utilizator în parte. Această tehnologie, inclusiv DALL-E, va fi introdusă, în curând, și în platformele Bing și Edge, cu ajutorul aplicației Image Creator, astfel încât cuvintele să fie folosite și pentru a crea, nu doar pentru a căuta.

În plus, au fost create două noi accesorii pentru întâlnirile de lucru pe model hibrid: Microsoft Presenter+, și Microsoft Audio Dock.

  • Microsoft Presenter+ este o telecomandă compatibilă cu Teams, ce facilitează prezentarea de slide-uri, activarea/dezactivarea sunetului, direcționarea atenției publicului cu indicatorul de ecran și accesul rapid la o întâlnire, fie în Microsoft Teams, fie în alte aplicații asemănătoare.
  • Având patru porturi diferite (HDMI, USB-C x2 și USB-A) și un încărcător PC pass-through, cu Microsoft Audio Dock utilizatorii pot să își reorganizeze elementele de pe desktop; în plus, difuzoarele Omnisonic încorporate oferă o calitate superioară a sunetului, iar microfoanele duale reduc zgomotul pentru a îmbunătăți sunetul în timpul întâlnirilor online.

Aceste accesorii vor fi disponibile începând din data de 25 octombrie, pe anumite piețe (deocamdată doar în Polonia dintre țările din Europa Centrală și de Est).