Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Dr. Adrian MARINESCU, Institutul Matei Balș @ MEDTECH Forum 2024: Inteligența artificială este implementată de multe vreme, dar în prezent este o dinamică care, practic, nu are cale de întoarcere. Ne interesează ca în final să avem un act medical de calitate, să vorbim de pacienții noștri ca de pacienți cărora le salvăm viața, care nu au sechele sau au într-o mai mică măsură

Adrian Gabriel MARINESCUDirector Medical, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” @ MEDTECH Forum 2024, organizat de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL pe 25 aprilie și moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Doresc să punctez rolul pe care îl are Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” în tot ceea ce înseamnă inteligența artificială, în faptul că laboratoarele din institut joacă un rol extrem de important în raport cu actul medical.

În 2024 este important să discutăm despre metagenomică, despre varianta clinică a ei, este important să discutăm despre rolul pe care îl are laboratorul nostru de genetică, care poate să stabilească o relație între microorganismele existente, de exemplu, la nivelul microbiomului intestinal și gazdă, să facă aceste corelații care vin cu date mai mult decât concrete. Discutăm despre virusuri, despre bacterii, despre fungi, discutăm despre componenta intestinală, pentru că în general microbiomul intestinal este mai bine reprezentat acolo, dar să știți că putem să identificăm prin secvențiere genomică, practic, orice germene care, de exemplu, e la nivel de tegument sau în orice altă zonă și putem să stabilim cu precizie destul de mare, care este impactul pe care îl are în raport cu o anumită patologie.

Vă aduc aminte că în pandemia de Covid 19 Institutul Matei Balș, prin laboratorul de genetică, a jucat un rol crucial și, alături de Institutul Cantacuzino, reprezintă reperul atunci când vorbim de laboratoarele de genetică din România.

Discutând despre virusul SARS-CoV-2 am făcut secvențiere și am stabilit tulpinile circulante, am putut să vedem care este dinamica, felul în care vor evolua lucrurile, am putut să stabilim mult mai repede care vor fi tendințele și practic către ce ne îndreptăm.

De acum încolo cred că provocările vor fi pe măsură. Sigur, nu vom vorbi de pandemii sau poate nu vom vorbi des despre epidemii, dar situații în care avem provocări legate de bolile infecțioase vom avea. Cred că este mai mult decât evident pentru noi toți că inteligența artificială este implementată de multe vreme. Ce se întâmplă în prezent este o dinamică care, practic, nu are cale de întoarcere. Sigur, trebuie să fim echilibrați, să ne gândim la rolul pe care îl au, inteligența artificială, metagenomica, în general, utilitatea laboratoarelor în raport cu ce avem în practică. Ceea ce ne interesează în final este să avem un act medical de calitate, să vorbim de pacienții noștri ca de pacienți cărora le salvăm viața, care nu au sechele sau au într-o mai mică măsură, indiferent de boală infecțioasă care e ca punct plecare.