Marian Velicu lansează primul MVNO în 2021, după primul MVNE în 2012, cu finanţare de la ROCA X

ROCA X investeşte 150.000 Euro în start-up-ul Benefito Mobile, primul operator mobil virtual (MVNO) din România care va lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziția de produse și servicii de la companiile partenere. Brand-ul Benefito Mobile este deținut de Goil Services Romania S.A, primul operator mobil virtual din România. Compania a fost înființată în aprilie 2018, acționarii fiind Goil Power SRL Italia (acționar majoritar), Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputați specialiști din telecomul romanesc. Cei doi oameni de afaceri dețin împreună aproximativ 36% din companie. În anul 2012 aceştia au lansat împreună Veridian Systems – primul operator mobil virtual din România de tip Mobile Virtual Network Enabler.

Vă invităm să vizionaţi materialul video realizat cu Marian Velicu la prima conferinţă din România dedicată fenomenului MVNO – „Cum va arăta primul MVNO din România?” organizată de revista COMUNIC@TII Mobile în parteneriat cu Computaris, ANCOM şi Consiliul Concurenţei pe 24 aprilie 2012.

Investiția Roca X va finanța lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an. Benefito Mobile își propune să fie cel mai atractiv serviciu preplătit de telefonie mobilă și totodată un mecanism inovator de fidelizare a clienților în industria de retail. Pentru 2021, fondatorii Benefito Mobile estimează aproximativ 37.000 de utilizatori și o cifră de afaceri de 700.000 de euro. De asemenea, aceștia estimează că businessul va deveni profitabil după un an, iar în cinci ani va ajunge la o cifră de afaceri de 15 mililoane de euro.

„Strategia ROCA X vizează investiții în start-up-uri disruptive la început de drum, iar Benefito Mobile este o afacere reprezentativă în acest sens, pe de-o parte prin prisma modelului de business practic complet nou la noi, dar care funcționează foarte bine de mulți ani pe piețele externe, iar pe de altă parte prin prisma experienței valoroase pe care o aduc la masă fondatorii afacerii, Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputati specialiști din telecomul românesc. Studiile arată că majoritatea start-up-urilor de succes sunt fondate de antreprenori cu experiență solidă în domeniu, iar Benefito are toate ingredientele pentru a fi un business de succes și a primit votul nostru de încredere. Investiția noastră promite un randament foarte bun cu o creștere accelerată: modelul de business vizează atingerea punctului de break-even la 12 luni de la lansarea comercială la numai 35.000 de utilizatori și o recuperare a investiției după numai doi ani în contextul detinerii deja a unor parteneriate strategice precum sunt CashBackWorld sau BonusWay.”, a spus Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

“În Europa de Vest, operatorii virtuali de telefonie mobilă sunt jucători  importanți, deținând între 10-40% din piață. Noi credem de foarte mulți ani că serviciile oferite de operatorii mobili virtuali (MVNO) pot dinamiza domeniul telecom din România și faptul că ROCA X a ales să ni se alăture ne face să avem și mai multă încredere în succesul Benefito Mobile. Suntem convinși că Benefito Mobile va dinamiza atât piața telecom, dar și pe cea de retail fiind primul model de business convergent din România dintre industria de telefonie mobilă și cea de retail”, a declarat Marian Velicu, cofondator și președinte al Goil Services Romania, compania care deține Benefito Mobile.

Pentru a-și fideliza clienții, majoritatea retailerilor din România folosesc carduri prin care cumpărătorii acumulează puncte sau  beneficiază de reduceri la anumite produse. Benefito Mobile aduce un serviciu în premieră în România prin care retailerii se pot diferenția față de concurență oferind clienților fideli beneficii semnificative la tot coșul de cumpărături și utile cum este reîncărcarea creditului telefonului mobil.

Prin conlucrarea cu retailerii,  Benefito Mobile va beneficia de brandul şi baza lor de clienţi şi va atrage utilizatori de la concurenţă, lucru de care va beneficia indirect şi operatorul mobil cu care colaborează.

Piața de operatori mobili virtuali din România este foarte puțin dezvoltată, în timp ce în diferite țări europene între 10% și 40 % din  piața de telefonie mobilă este deținută de astfel de operatori, în special retalieri precum Tesco Mobile, Lidl Mobile, Carrefour Mobile, Kaufland Mobile, precizează oficialii Benefito Mobile.

De exemplu, clienții din Germania pot alege dintre ofertele a 135 de operatori mobili virtuali – care dețin o cotă de piață de 19,5%, iar cei din Spania de la 63 de operatori care au împreună 11,5% din domeniu. În Danemarca, 49 de operatori au 34,6% din piață.

Per ansamblu, la nivelul Uniunii Europene, operatorii mobili virtuali dețin o cotă de piață de aproximativ 10%.

Benefito Mobile se alătură comunității ROCA X formată în acest moment din 17 businessuri tech din diverse domenii, printre care Beez, Betmarkets, CODA Intelligence, Code of TalentFeexers, Humans, Kinderpedia, Frisbo, Medicai, Milluu, xVision și yeParking. În anul 2020, ROCA X s-a implicat în 8 noi start-up-uri.

ROCA X este o inițiativă românească care investește în start-up-uri tech disruptive la început de drum, monitorizând activ atât evoluția unor domenii din piața de tech printre care se numără și AI, finTech, eduTech, medTech, cât și tendințele nou apărute în tehnologie.