Angajaţii din companile mici, mai adaptaţi la telemuncă decât cei din companiile mari

Un sondaj recent realizat de Kaspersky arată că persoanele care lucrează în companii cu mai puțin de 50 de angajați, în medie, au nevoie de mai puțin sprijin din partea angajatorilor atunci când lucrează la distanță, comparativ cu personalul din companiile mai mari.

Pandemia COVID-19 a afectat multe companii, dar organizațiile mici au suferit mai mult decât altele. Potrivit numeroaselor descoperiri ale cercetărilor, în unele țări, schimbările produse în urma pandemiei au avut un impact negativ pentru aproape 90% dintre companiile mici, efectele incluzând scăderea producției, a vânzărilor și veniturilor sau chiar închiderea completă a afacerilor. În companiile cu doisprezece sau mai puțini oameni, modul în care angajații depășesc aceste provocări poate avea un impact foarte mare asupra stării întregii afaceri.

Sondajul Kaspersky arată că cel mai mare decalaj în ceea ce privește așteptările legate de sprijinul oferit de angajatori se observă în ajutorul social și în beneficiile suplimentare, cum ar fi acoperirea facturilor de internet sau de telefonie. 41% dintre angajații companiilor mici ar dori mai mult sprijin din acest punct de vedere, în comparație cu 47% dintre cei care lucrează în companii mijlocii. Același tipar este valabil și pentru suportul tehnologic necesar, cum ar fi furnizarea echipamentelor și instrumentelor IT potrivite (35% față de 41%). Acest lucru se poate datora faptului că oamenii din organizațiile mici își amenajează mai des propriul mediu de lucru acasă, sunt obișnuiți să utilizeze dispozitive personale pentru muncă și să aibă grijă de accesul la serviciile de muncă.

Sprijinul emoțional sau psihologic este necesar în aproape aceeași măsură pentru toate companiile: 23% în cadrul organizațiilor mici și 25% în cele mai mari. Impactul COVID-19 nu a afectat doar munca și viața de zi cu zi a oamenilor, ci a provocat, de asemenea, anxietate pentru propria sănătate și a celor dragi, precum și optimism general pentru viitor. Deci, sprijinul pentru menținerea sănătății mintale poate fi semnificativ pentru orice angajat. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 8.076 de angajați ai companiilor mici și mijlocii (10 – 250 de angajați) din Brazilia, Belgia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaezia, Mexic, Olanda, Rusia , Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA în octombrie 2020. Aceste segmente de business, mici și mijlocii (IMM), includ companii cu 50 – 100 și 101 – 250 de angajați.

Raportul complet, „Securing the Future of Work”, este disponibil aici.