Marian Murguleţ, noul secretar de stat pentru Digitalizare la MCID, în premieră publică la Digital Transformation Summit pe 25 iunie

Marian Murguleț, fostul secretar de stat în Tehnologia Informației – Chief Information Officer (CIO), numit în funcţie în iulie 2019 în Guvernul Dăncilă şi care şi-a continuat activitatea şi în timpul guvernării Orban, a fost numit astăzi noul Secretar de stat pentru domeniul Digitalizării la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID). Revenirea acestuia în cadrul Guvernului României survine în urma Deciziei nr. 360 semnate pe 22.06.2021 de către premierul Florin Cîţu şi publicate în Monitorul Oficial.

Acesta fusese desemnat în prealabil şi președinte al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), operator controlat integral de către statul român şi care are potenţialul să devină un nou operator pe piaţa de Comunicaţii din România.

Photo credit Digital Transformation Summit 2021

Trebuie subliniat că Murguleţ este primul demnitar român despre care ştim că-şi donează indemnizaţia de la SNR către scopuri de binefacere, dorind să sublinieze rolul unui profesionist în cadrul unei instituţii publice, nu doar participarea formală în cadrul acestor consilii de administraţie din partea statului.  
În CV-ul său, Marian Murguleţ cuprinde o activitate laborioasă în domeniul high-tech, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor, la companii de acoperire europeană ca S&T România și Siveco România.

Prima apariţie publică a noului secretar de stat pentru Digitalizare la MCID se va produce vineri, 25 iunie în cadrul Digital Transformation Summit, organizat de către Digital Transformation Council, primul think tank românesc cu influență internațională, care a atras în cadrul noului Summit participanți din peste 15 ţări, din Australia şi până în Canada. Partenerii media tradiționali ai Digital Transformation Council sunt Revista Comunicaţii Mobile, TelecomTV şi portalul B2B Comunic.ro – al industriei de Media, Telecom şi Tehnologie din România.