Lucian Bode – “Readucem profesionalismul în trasporturi și comunicații”

La sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a avut loc pe 7 noiembrie o întâlnire a Ministrului Lucian Bode cu personalul de conducere din cadrul ministerului și managementul companiilor aflate în subordinea, sub autoritatea și coordonarea MTIC, precizează mt.gov.ro.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme referitoare la eficientizarea activității la nivelul ministerului și al companiilor din subordine, stadiul pregătirilor pentru iarnă, măsurile necesare pentru transparentizarea activității, planificarea cheltuirii fondurilor publice și responsabilizarea angajaților din minister și unitățile din subordine, precizează mt.gov.ro.

Când am acceptat acest mandat am știut de la bun început la ce efort mă angajez. Știu din activitatea mea parlamentară problemele cu care vă confruntați. Cei care vor să facem treabă, să îndreptăm lucrurile au ușa mea deschisă în permanență. Am venit aici pentru ca transporturile și comunicațiile să aducă plus valoare, iar coordonatele pe care vreau să mergem de acum înainte sunt: transparenţă, planificare şi asumarea deciziei, pentru că de foarte, foarte multe ori nu mulţi funcţionari de decizie nu-şi asumă decizia.

Am decis să demarez un audit intern la toate nivelurile și să opresc toate concursurile aflate în desfășurare atât în aparatul central, cât şi la unitățile din subordine. În cel mai scurt timp toți cei care sunt implicați în activitatea Comandamentului Central de Iarnă constituit la nivelul ministerului trebuie să fie pregătiți pentru a ne asigura că lucrurile vor decurge normal pentru perioada de iarna. În cel cel mai scurt timp vom discuta rectificarea bugetară pentru 2019, bugetul pentru 2020 și, în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene, vom conlucra pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor comunitare.

Totodată, prioritatea-zero este deblocarea situaţiilor critice de la companii, precum Romatsa, CFR Marfă sau Tarom”, precizează Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.