Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Livrările de smartphone-uri la nivel mondial: previziuni de creștere de 7,3% în T4 din 2023 și 3,8% în 2024, dar cu o scădere de 3,5% pentru acest an

Livrările de smartphone-uri la nivel mondial vor avea o creștere de 7,3% (de la an la an) în al patrulea trimestru al anului 2023 (4T23), potrivit IDC Worldwide Mobile Phone Tracker. IDC Tracker măsoară dimensiunea pieței, cota furnizorilor și furnizează prognoze precise și în timp util (actualizate semestrial, trimestrial și lunar) pentru sute de piețe tehnologice din peste 100 de țări.

Prognoza îmbunătățită pentru trimestrul de sărbători urmează îmbunătățirii modeste din trimestrul 3T23 fără acumularea suplimentară a stocurilor, ceea ce a determinat unele canale și producători OEM importanți să-și intensifice planurile de afaceri pentru lunile următoare.

Redresarea pieței va continua în 2024, cu o creștere de 3,8% așteptată, urmată de o creștere scăzută (de o singură cifră) pentru restul perioadei de prognoză, rezultând o rată de creștere anuală compusă pe cinci ani de 1,4%. În ciuda așteptărilor îmbunătățite pentru trimestrul 4T23, se estimează că livrările de smartphone-uri la nivel mondial vor scădea cu 3,5% de la an la an în 2023, până la 1,16 miliarde de unități.

Prognoza revizuită pentru 2023 reprezintă o îmbunătățire față de scăderea de 4,7% prognozată la începutul anului. „Traiectoria descendentă s-a schimbat, în sfârșit, și este sigur să spunem că ce e mai rău a trecut în urmă”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare la IDC Mobility and Consumer Device Trackers.

„În timp ce rata de recuperare variază de la o regiune la alta, sentimentul schimbării este cel mai evident în China, unde consumatorii ies în sfârșit din starea de aşteptare și cheltuiesc pe dispozitive, alimentați de entuziasmul de la renașterea Huawei, care, la rândul său, este de așteptat să aibă un impact pozitiv şi mai mare asupra pieței Android pe termen lung.

Photo credit IDC: Livrările de smartphone-uri la nivel mondial și ASP-urile în funcție de sistemul de operare (Android și iOS) pentru 2019-2027

Mai important, pe măsură ce intrăm în noua eră a creșterii reduse (la o singură cifră) și a ciclurilor de reîmprospătare prelungite, este clar că piața se maturizează. În timp ce totalul pieței disponibile va rămâne sub pre-nivelurile de livrare din cauza pandemiei de-a lungul prognozei, partea bună este că prețurile medii de vânzare (ASP) și valoarea de piață vor rămâne considerabil mai mari decât înainte.”

ASP pentru smartphone-uri este de așteptat să crească cu 5,5% în 2023, la 438 USD, marcând al patrulea an consecutiv de creștere, deoarece piața premium continuă să crească în toate regiunile. Cu toate acestea, este de așteptat ca creșterea ASP tot scadă treptat la 396 USD, până în 2027, ceea ce este mai mult decât în previziunile anterioare.

Din perspectiva sistemelor de operare (OS), iOS rămâne mai rezistent la provocările macro, cu o creștere de 0,6%, atingând o pondere record de 19,6% în acest an, în timp ce Android se estimează că va scădea cu 4,4%. Pe termen lung, Android va crește puțin mai rapid decât iOS, mărindu-și cota de piață la 81,3% până la sfârșitul perioadei de prognoză.

„În ciuda unui alt an slab pentru smartphone-uri, adoptarea 5G continuă să fie un punct luminos pe piața generală”, susţine Anthony Scarsella, director de cercetare la IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

„În vreme ce dispozitivele 5G devin mai puțin relevante pe majoritatea piețelor dezvoltate, creșterea 5G pe piețele emergente va juca un rol crucial în revenirea de anul viitor și pe parcursul perioadei de prognoză. Livrările globale 5G sunt de așteptat să crească cu 11% în 2023 și cu 20% în 2024. Mai mult, ponderea smartphone-urilor 5G va crește de la 61% în 2023 la 83%, până în 2027.

În timp ce smartphone-ul va înregistra o mică CAGR de 1,4% în perioada 2022-2027, livrările 5G vor demonstra o rată de creștere impresionantă de 11,1% pentru același perioadă.”

Photo credit IDC: Livrările de smartphone-uri la nivel mondial și ASP-urile în funcție de sistemul de operare (Android și iOS) pentru 2019-2027