Live View este noua funcţionalitate lansată de Google Maps pe 8 august 2019, ce aduce indicații de orientare în mersul pe jos cu ajutorul realității augmentate.
Noua funcție Live View îți arată în ce direcție să mergi, cu ajutorul săgeților și indicațiilor suprapuse imaginilor din realitate, pe care le vezi prin camera foto a telefonului. Cum funcționează: alegi destinația, selectezi ca mijloc de călătorie mersul pe jos, iar apoi apeși pe butonul albastru „Porniți RA”. Se va deschide camera telefonului, iar pe imaginile live vor fi suprapuse indicațiile de navigație.
Disponibilă până acum doar pentru utilizatorii de telefoane Google Pixel, Live View se va regăsi de acum pe toate telefoanele Android sau iPhone care dispun de tehnologia AR. Lista cu telefoane compatibile este aici.
Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care exită imagini Street View (inclusiv România). Mai mult despre tehnologia din spatele Live View aici.
Live View este cel mai recent instrument din kitul de călătorie sau vacanță care se găsește în multe dintre smartphone-uri. Alte funcționalități din Google Maps (și nu numai) care pot fi de ajutor în următoarea călătorie:
Navigație și tot ce ai nevoie de drum: Google Maps te ghidează în drumul spre destinație, iar dacă ai nevoie să te oprești la un magazin sau benzinărie, poți căuta un astfel de loc în drumul tău direct din modul de navigație al Google Maps. Aplicația va face un ocol către el iar apoi te va readuce pe traseu în cel mai scurt timp.
Hărțile offline te pot feri de necaz: Pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului, înainte de a pleca la drum e recomandat să păstrezi harta în telefon. În Google Maps accesezi opțiunea „Hărți offline”, selectezi zona care te interesează și o descarci – doar zona de destinație sau chiar mai multe, care să cuprindă tot drumul până acolo. Astfel, chiar dacă nu ai internet, poți folosi navigația și găsi în Google Maps toate detaliile ca atunci când ai conexiune. Foarte utilă această funcție în cazul campingului în zone sălbatice sau în țări în care conexiunea de date este costisitoare.
Explorează zona: Poți să descoperi în Google Maps locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci, pe care le poți salva ca puncte de interes și organiza în liste (le și poți împărtăși cu prietenii). Dacă este vorba despre locuri populare și aglomerate, Google Maps oferă timpi estimați de așteptare și gradul de aglomerație pe ore și zile, astfel încât poți alege sa mergi într-un moment în care este mai liber.
Adu-ți aminte unde ai parcat: Pe Google Maps poți să-ți salvezi locul în care ai parcat mașina. Opțiune utilă mai ales într-un oraș pe care nu-l cunoști.
Traducere din camera telefonului: Funcția Instant Camera Translation din aplicația Google Translate îți permite să îndrepți telefonul către textul dorit, iar pe ecranul vei vedea textul în română, în loculul textului original. Utilă în traducerea de semne pe stradă, meniuri în restaurante, etichete de produse. Serviciul oferă traducere în română din peste 80 de limbi. Alături de această funcție, Google Translate vine și cu traducere vocală, conversațională sau traducere din poze.