Lenovo, la al doilea trimestru consecutiv cu record de venituri

联想总部西区

Veniturile Grupului Lenovo au crescut în trimestrul trei (octombrie-decembrie 2020) al acestui an fiscal la suma de 17,2 miliarde de dolari, cu 22% mai mult faţă det aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este cel de-al doilea trimestru consecutiv de creștere record. Profitul înregistrat înainte de impozitare a crescut cu 52% comparativ cu trimestrul trei al anului fiscal anterior, ajungând la 591 de milioane de dolari.

Veniturile Grupului Lenovo PCSD (PC and Smart Devices) au crescut cu până la 14 miliarde de dolari, cu 27% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania Lenovo are, în prezent, o cotă de piață record de 25,3% la nivel global.

Veniturile Grupului MBG (Mobile Business Group), au crescut cu două cifre comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior, această divizie reintrând pe o creștere a profitului, după impactul cauzat de pandemie. Grupul MBG a raportat cel mai profitabil trimestru de la achiziționarea businessului Motorola de către Grupul Lenovo.

Grupul DCG (Data Center Group) a înregistrat venituri record de 1,63 miliarde de dolari, veniturile din segmentul enterprise atingând pragul de 1 miliard de dolari, cea mai mare sumă înregistrată în ultimii trei ani.