Konica Minolta România lansează primul serviciu propriu de infrastructură IT în cloud

Konica Minolta România lansează primul serviciu propriu de tip Infrastructure-as-a-Service (IaaS), denumit Konica Minolta Cloud, cu ajutorul căreiacompaniile din orice industrie și de orice dimensiune au acces la soluții flexibile în ceea ce priveşte găzduirea şi administrarea serverelor, a infrastructurii de reţea, securitatea IT și accesul facil la informații. Konica Minolta Cloud este o soluţie de tip Infrastructure-as-a-Service securizată și scalabilă, disponibilă din propriile centre de date situate în Hanovra, Germania, și, în viitorul apropiat, în Stockholm, Suedia, precizează oficialii companiei într-un comunicat de presă.

Andreea Mocanu (foto), Digital Business Services Manager în cadrul Konica Minolta Business Solutions România precizează că „Serviciul Konica Minolta Cloud, prima soluţie IaaS proprie livrată de Konica Minolta, oferă flexibilitate şi siguranţă, răspunzând nevoilor din ce în ce mai acute legate de independenţa de sedii fixe şi accesul la informaţii din orice loc, indiferent de context. Situaţiile excepţionale prin care trecem la nivel mondial în ultimii ani arată clar că unul dintre obiectivele de avut în vedere în construirea planului de continuitate a afacerii este asigurarea accesului la sistemele informatice. Konica Minolta Cloud facilitează accesul la servere și rețele virtuale, precum și la un mediu de stocare securizat și disponibil în centrele de date proprii Konica Minolta, situate în Europa”.

„Prin utilizarea infrastructurii „as-a-service” furnizată din centrele de date Konica Minolta, organizaţiile îşi pot defini şi proteja resursele hardware şi software virtuale de care au nevoie pentru desfăşurarea activităţii în orice condiţii și pot optimiza totodată productivitatea din departamentele de IT, degrevându-le de sarcinile aferente administrării acestor resurse”, mai adaugă Andreea Mocanu. „Lansarea serviciului Konica Minolta Cloud vine în completarea strategiei şi portofoliului de soluţii cloud dezvoltate în ultima perioadă de Konica Minolta, alături de soluţiile de printare în cloud (Dispatcher Paragon Cloud) sau de soluţiile Microsoft de tip IaaS şi SaaS (Microsoft Azure, Microsoft 365), portofoliu aflat în acest moment în continuă dezvoltare.   

Centrele de date Konica Minolta asigură un nivel înalt de securitate, întreaga platformă fiind monitorizată proactiv 24/7, la toate nivelurile, și sunt certificate ISO27001 și DIN EN 50600, standarde ce asigură respectarea normelor GDPR. Accesul în centrele de date este permis pe bază de verificare a identității și necesită diferite niveluri de autentificare prin intermediul unei soluții profesionale de control acces. Totodată, centrele de date Konica Minolta dispun de alimentare redundantă cu energie electrică și o tehnologie de răcire extrem de eficientă, bazată în întregime pe energie regenerabilă.