Kingston lansează USB flash cu criptare, de 128GB

Kingston Digital Europe Co LLP a introdus noi unități de stocare flash pe interfață USB cu soluție de criptare, care au capacitatea de 128GB.

DataTraveler® Locker+ G3® (DTLPG3) oferă două niveluri de securizare a datelor personale, prin implementarea unei soluții de criptare hardware și o protecției pe bază de parolă. Opţional, DTLPG3 oferă back-up în Cloud, permițându-le în acest fel utilizatorilor să salveze în mod automat toate datele de pe dispozitivul USB în Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox sau Box. Această funcție permite practic accesul la date, chiar și atunci când unitatea de stocare nu este disponibilă.

DataTraveler Locker+ G3 este ușor de configurat și folosit, nefiind necesară instalarea unei aplicații; soluția de securitate și întregul suport software sunt integrate. Modelul este compatibil atât cu sisteme Windows, cât și cu Mac, astfel încât utilizatorii să poată accesa fișierele de pe mai multe dispozitive, fără a instala câte un program pe fiecare din acestea.

 Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) oferă securitate accesibilă, de nivel Business, prin soluția de criptare hardware AES pe 256bit în modul XTS. Totodată, oferă și un mod care permite doar citirea datelor (read-only), ceea ce reduce potențialele riscuri de expunere la conținut periculos (malware). Mai mult decât atât, DTVP 3.0 oferă și opțiuni de personalizare, astfel încât să respecte regulile interne ale corporației. Printre posibilitățile oferite se numără adăugarea propriului logo, numerotarea în serie, limitarea numărului de încercări de introducere a parolei, lungimea minimă a parolei și identificatoare personalizate pentru integrarea cu soluții software de management (white-listing).

Disponibil din 27 iulie, DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) oferă criptare AES-XTS pe 256bit cu certificare FIPS 140-2 Level 3. Adăugarea logoului, numerotarea în serie, limitarea numărului de încercări de introducere a parolei, lungimea minimă a parolei și identificatoarele personalizate pentru integrarea cu soluții software de management (white-listing) sunt și ele disponibile. Opțional, prin intermediul SafeConsole1, administratorii IT pot gestiona centralizat aceste unități de stocare, pentru a se asigura că respectă cerințele companiei și pentru a furniza un nivel mai ridicat de suport. Procedeul de activare le permite profesioniștilor IT să configureze de la distanță parolele și politicile de securitate, să efectueze un audit de conformitate și multe altele. DTLPG3 este disponibil în variante cu capacitatea de la 8GB până la 128GB2, în timp ce DTVP 3.0 și DT4000G2DM sunt disponibile în variante cu capacitatea de la 4GB la 128GB2. Toate modelele au garanție de 5 ani.