Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Kaspersky protejează copiii de conținutul riscant de pe Youtube cu Safe Search on Youtube

14% dintre părinți admit că deseori, copiii lor au fost expuși la conținut care îi încuraja la acțiuni violente sau inadecvate, reiese din Kaspersky Family Report. Drept urmare, pentru a-i feri pe copii de vizionarea unui conținut neadecvat în timp ce navighează pe serviciul popular de streaming video, Kaspersky a introdus o nouă funcție de monitorizare în aplicația sa de control parental – Safe Search on Youtube. Deși Youtube le permite părinților să-și protejeze copiii de conținutul matur prin intermediul modului restricționat, ei recunosc totuși că filtrele nu pot fi 100% exacte.

Funcția Safe Search pe Youtube le trimite notificări părinților referitoare la rezultatele inadecvate, astfel încât să poată vedea ce au căutat copiii lor. Aceasta înseamnă că părinții se pot asigura că cei mici nu vizualizează conținut ce implică limbaj agresiv sau promovarea unor produse alcoolice, de exemplu. În plus, funcția le permite părinților să își păstreze copiii în siguranță, oferindu-le totodată acces la o listă de videoclipuri sau subiecte căutate pe youtube.

Atunci când funcția este activată pe un dispozitiv sau în aplicația Youtube, dacă un copil caută oricare dintre categoriile interzise, rezultatele căutării vor fi blocate. Categoriile restricționate includ conținut pentru adulți, alcool, droguri, vulgarități și tutun, precum și un conținut rasist sau ofensator. După ce li se blochează căutările necorespunzătoare în aplicație, copilul primește un mesaj care îi spune că rezultatele ar putea fi nepotrivite pentru el, deoarece se încadrează într-una din categoriile menționate mai sus.

Funcția de căutare sigură pe Youtube este compatibilă cu browserele de pe Windows, iOS și Android. De asemenea, funcționează direct în aplicația oficială Youtube de pe telefoanele și tabletele Android.

Exit mobile version