Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

ITU-PP22, cea de-a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, intră în linie dreaptă la București, anunţă ANCOM

Pregătirile pentru organizarea celei de-a 21-a ediții a Conferinței Plenipotențiarilor (PP-22) a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), ce se va desfășura la București în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, au intrat în linie dreaptă, conform oficialilor ANCOM. De asemenea, România și-a depus candidatura pentru cel de-al 8-lea mandat consecutiv în cadrul Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, alegerile urmând a avea loc în prima parte a conferinței.

A 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, în România

ITUPP-22 va avea loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, la Palatul Parlamentului – București. Peste 2.000 de delegați din cele 193 de state membre, incluzând miniștri de resort, președinți de autorități de reglementare, reprezentanți la nivel înalt ai companiilor de profil, ai organizațiilor internaționale relevante și ai mediului academic sunt așteptați să participe la conferință. Este cea mai mare reuniune, din punctul de vedere al statelor prezente, al numărului de participanți și al duratei, organizată în România de la admiterea sa ca stat membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1955.

Photo credit ITU

Potrivit Constituției UIT, Conferința Plenipotențiarilor este organismul suprem al Uniunii și are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice și financiare ale organizației și de a alege conducerea acesteia (Consiliul UIT – mandatar al Conferinței Plenipotențiarilor, Secretarul General, Secretarul General adjunct, Directorul Biroului de Radiocomunicații, Directorul Biroului de Standardizare, Directorul Biroului de Dezvoltare și membrii Consiliului pentru Reglementări Radio). În cadrul conferinței se decide viitorul organizației în ansamblul său, capacitatea de a influența direcții specifice legate de domeniul IT&C, cum ar fi convergența tehnologiilor, dezvoltarea Internetului și serviciul universal, fiind convocată o dată la patru ani.

Prin organizarea Conferinței Plenipotențiarilor UIT la București, România beneficiază de o oportunitate deosebită pentru promovarea expertizei naționale, având șansa de a se implica concret în dezvoltarea sectorului IT&C la nivel global.

Cu sprijinul Guvernului României, în iunie 2021, Ioan-Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților a fost desemnat Președinte al Conferinței Plenipotențiarilor UIT 2022 și a început procesul de pregătire în colaborare cu Secretariatul General al Uniunii. Păstrând caracterul neutru și imparțial specific unei astfel de funcții, prioritatea Președintelui PP-22 este de a se asigura că deciziile adoptate pe parcursul conferinței sunt în interesul Uniunii, al statelor membre și al sectorului privat, contribuind la accelerarea progresului din domeniul IT&C.  

În calitate de țară gazdă, România are posibilitatea de a desemna persoana care va gestiona lucrările Conferinței, facilitând negocierile între cele 193 de state membre pe subiecte complexe precum guvernanța internetului, rolul telecomunicațiilor în combaterea efectelor pandemiei sau evoluția tehnologiilor emergente.

Photo credit ITU

Consiliul ITU

Consiliul ITU este forul responsabil cu supervizarea activităților curente ale ITU în perioada dintre Conferinţe, întocmirea de rapoarte privind planificarea strategică și politică a UIT, coordonarea programelor de lucru şi aprobarea bugetului și a finanțelor Uniunii. Consiliul este format din 48 de state membre alese, din toate regiunile lumii.

În prezent, România deține al șaptelea mandat consecutiv în cadrul Consiliului, depunând candidatura pentru un nou mandat la alegerile ce vor avea loc în timpul Conferinței de la București.

Cadrul legal

În urma aprobării, în cadrul ședinței de Guvern din data de 3 aprilie 2019, a Memorandumului cu tema: „Aprobarea prezentării candidaturii României pentru organizarea PP-22”, România și-a prezentat oficial candidatura în cadrul lucrărilor Consiliului UIT de la Geneva, din perioada 10 – 20 iunie 2019, fiind obținut acordul unanim al celor 48 de state membre, reprezentante în Consiliu.

La 9 iunie 2021, Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema: „Aprobarea pentru negocierea și semnarea Acordului de Țară Gazdă (Host Country Agreement) între Guvernul României și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, privind organizarea celei de-a 21-a ediții a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la București, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, respectiv aprobarea unor aspecte organizatorice, ce revin părții române”. Drept urmare, Acordul de Găzduire a fost semnat, la data de 30 iunie, la Geneva, iar ANCOM a fost desemnată instituția cu rol de coordonator al procesului de organizare a Conferinței Plenipotențiarilor UIT.

De asemenea, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de urgență privind unele măsuri bugetare destinate organizării şi desfășurării celei de-a 21-a ediții a Conferinței Plenipotențiarilor UIT, care stabilește mecanismul pentru finanțarea cheltuielilor ocazionate de organizarea PP-22 la București, astfel încât fiecare entitate implicată să își poată îndeplini atribuțiile proprii conform competențelor ce îi revin.

În organizarea și desfășurarea acestui eveniment sunt implicate următoarele instituții publice: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Societatea Română de Televiziune, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază, Televiziunea Română etc.