Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib dla gospodyni domowej ciekawy matrimoniale ploiești

Industria telecom critică Executivul că a uitat de rolul său strategic: OUG pe energie 119/2022 produce un efect major destabilizator şi afectează grav investiţiile în 5G

AOMR (Asociaţia Operatorilor Mobili din România) transmite un comunicat de presă vineri seara, prin care trage un semnal de alarmă din partea celor trei membri ai săi (Orange, Vodafone, Telekom), una dintre rarele situaţii în care jucătorii menţionaţi au o poziţie comună, despre efectele acute ale OUG 119/2022, susţinând că „este necesară includerea de urgenţă a sectorului telecom în sfera de aplicare a prevederilor referitoare la plafonarea tarifelor la energie electrică”.

„Modificările din domeniul energiei aduse de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 119/2022 produc un efect major destabilizator asupra serviciilor de telecomunicaţii şi afectează grav planurile investiţionale în domeniu.

Prin OUG menţionată, promovată de Guvern în şedinţa din 1 septembrie 2022, fără consultare publică, fără respectarea vreunui instrument de transparenţă decizională, Executivul înlătură de la o zi la alta, cu şapte luni mai devreme, pragurile de plafonare a preţului energiei electrice pe baza cărora furnizorii de comunicaţii electronice şi-au construit planurile de afaceri pentru anii 2022 – 2023.

Prin această OUG Executivul anulează estimările de dezvoltare, de investiţii şi de cost realizate de operatorii de comunicaţii electronice pentru infrastructura specifică. Operarea reţelelor, considerate ca având importanţă strategică, în mod deosebit în contextul geo-politic actual, presupune un consum permanent şi semnificativ de electricitate.

Având în vedere şi contextul anunţatei licitaţii de spectru 5G, care implică investiţii substanţiale din partea operatorilor telecom precum şi faptul că serviciile de telefonie şi internet sunt esenţiale şi se regăsesc în toate aspectele activităţilor economice, sociale şi educaţionale din România, adoptarea acestei Ordonanţe de urgenţă creează riscul unei perturbări majore, cu efect negativ asupra întregii economii şi asupra societăţii în ansamblul său şi pune în pericol eforturile de digitalizare ale României.

Menţionăm că România beneficiază de cele mai mici preţuri la telefonie şi internet din Europa, venitul mediu per utilizator fiind de 6,3 Euro comparativ cu, spre exemplu, 11,38 Euro în Ungaria, 14,92 Euro în Spania, 20,17 Euro în Franta, în vreme ce calitatea serviciilor din România este superioară calităţii serviciilor din celelalte ţări europene. Notăm că în prezent România este pe ultimul loc în indexul Economiei şi Societăţii Digitale (DESI), publicat de Comisia Europeană în 2022 (la fel ca şi în 2021), iar măsurile adoptate fac şi mai dificilă recuperarea decalajului digital existent faţă de celelalte state europene.

În acelaşi timp, solicităm autorităţilor competente să analizeze conformitatea şi efectele prevederilor acestei OUG cu normele de concurenţă şi ajutor de stat în condiţiile în care sectorul de telecomunicaţii, sector de importanţă strategică al României, susţine spectrul complet al activităţilor economico-sociale ale României.

Dat fiind faptul că efectele prevederilor OUG pe termen scurt, mediu şi lung sunt majore, considerăm că în vederea evitării acestora, este necesară includerea de urgenţă a sectorului telecom în sfera de aplicare a prevederilor referitoare la plafonarea tarifelor la energie electrică.”