Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib dla gospodyni domowej ciekawy matrimoniale ploiești

În 7 luni, Vodafone România a economisit energie electrică echivalentă consumului lunar a peste 350 de gospodării

Vodafone România a ajuns la o economie de energie în principalele sale centre de date de aproximativ 50MWh pe lună, calculând că această cifră echivalează cu consumul a peste 350 de gospodării în aceeași perioadă de timp.

Cătălin Buliga, Director de Tehnologie Vodafone România, precizează că s-a ajuns la scăderea consumului de energie, cu 350 MWh, în principalele centre de date ale operatorului, în doar şapte luni. “Ne-am luat angajamentul de a folosi energie 100% verde pentru derularea operațiunilor noastre și de a ne reduce la net zero amprenta de Carbon până în 2040″, maisubliniază oficialul Vodafone România.

Centrele de date sunt unități cu consum ridicat de energie în special din cauza sistemelor de răcire necesare asigurării temperaturii optime de funcționare a echipamentelor electronice. Astfel, sistemele de răcire generează între 40 și 50% din consumul total de energie al unui centru de date. Pentru diminuarea acestui consum, Vodafone România a adoptat și combinat tehnologii precum Phase Change Material (PCM), Dynamic Thermal Management, cu senzori inteligenți controlați prin Inteligență Artificială, și sistemele pe bază de apă răcită (Chilled Water). Aceste tehnologii au fost implementate în centrele de date ale Vodafone din București, Cluj și Brașov, generând o economie de energie de 350 MWh în doar șapte luni de zile, după cum anunţă oficialii companiei.

Vodafone România a demarat şi instalarea de panouri fotovoltaice în unitățile sale pentru a genera energie verde. Cel mai recent proiect de acest fel a fost implementat în luna ianuarie a acestui an la centrul din Constanța, având o capacitate de 22 kWh și generând o economie de energie estimată la 15% în decursul unui an, respectiv 100% pe parcursul unei zile de vară.

Pentru înlocuirea generatoarelor clasice cu combustibil folosite ca soluții de back-up în cazul penelor de curent, Vodafone a experimentat în 2020 utilizarea unui generator bazat pe hidrogen într-unul din site-urile sale. Folosită inițial exclusiv în proiecte spațiale, soluția a fost astfel adaptată pentru telecomunicații, fiind o premieră în Europa.

În prezent, Vodafone explorează utilizarea instalațiilor eoliene cu scopul de a genera energie verde pentru site-uri.