Începând de astăzi, aplicația Google Pay este disponibilă în România, la aproape 7 ani fără o lună faţă de principalul competitor Apple Pay, care deţine deja peste 80 din toate veniturile mobile încasate la nivel global prin acest serviciu de plăţi mobile şi portofel electronic. Google a pierdut ani preţioşi prin tratarea gratuită a utilizatorilor săi, spre deosebire de Apple care a gândit înrolarea în ecosistemul său exclusiv pe baza datelor cardului bancar, indiferent dacă utilizatorul mobil nu efectuează vreo cumpărătură. S-a dovedit în aceşti ultimi 7 ani că Apple a mizat pe cartea câştigătoare, majoritatea veniturilor lumii mobile fiind încasate prin sistemul Apple.
Nu trebuie să uităm că Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google, iniţiind practic următorul pas pentru dezvoltarea de azi.
Revenind la plăţile bazate pe Google, până în prezent, soluția Google Pay era disponibilă în România prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice. Aplicația Google Pay va putea fi folosită începând de azi de către toți utilizatorii de smartphone-uri Android din România pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod deja cunoscut acestor aplicaţii.
Aplicația Google Pay oferă un mod rapid de a plăti în magazine și protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate. Mai mult, Google Pay simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare și a cardurilor de loialitate. De asemenea, odată cu disponibilitatea aplicației devine disponibil și suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, plata cu smart-watch-ul va fi mult mai simplă.
Disponibilă în prezent în peste 30 de țări în toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri. De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile. Aplicația Google Pay se poate descărca de aici.