Google Maps îşi îmbunătăţeşte grafica

Google lansează o nouă grafică pentru Google Maps, cu mai multe detalii despre hărți şi peisaje mai colorate și mai bine evidențiate. Actualizarea este disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta înseamnă o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

Google Maps are imagini de înaltă fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei. Folosind un nou algoritm de colorare a hărților, Google Maps poate acum să folosească  imaginile din satelit și să transpună informațiile din acestea într-o hartă mai detaliată și dinamică. Când explorezi o zonă vei observa ușor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.

Cum funcționează această tehnică de colorare a hărții? În primul rând, computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidențiind în mod special zonele aride, înghețate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părți identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.

Explicație: Peisajul Islandei este acum mai ușor de observat. Se poate observa în noua grafică (dreapta) cum variază intensitatea culorii verde pe suprafața insulei și se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.

Explicație: Vegetația coastei nordice a Marocului se poate observa mult mai ușor, se delimitează de zona din interior prin culoarea verde intens. 

Explicație: O imagine de ansamblu asupra Parcului Național Mt. Rainier din Statele Unite, în care se văd liniile crestelor, vârful înzăpezit și vegetația care înconjoară zona. Limitele parcului național sunt mai clar definite printr-o nuanță mai închisă de verde.

Explicație:  În noua grafică se diferențiază ușor plajele de zonele cu vegetație de pe coastele Croației și insulele alăturare, precum Hvar.

Explicație: O privire asupra împrejurimilor localității Sedona din Arizona. Pe noua grafică se diferențiază clar zona deșertică 

În curând, Google Maps va oferi informații detaliate la nivelul străzii, care arată forma și lățimea ei la scară. Utilizatorii vor putea vedea exact unde sunt trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni. De asemenea, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor în scaun cu rotile sau a cărucioarelor. Aceste detalii vor fi disponibile în următoarele luni în Londra, New York și San Francisco, iar pe viitor vor acoperi tot mai multe orașe.

Explicație: Vezi trecerile de pietoni, trotuare și refugii pentru pietoni în Google Maps. De asemenea, se vede forma și lățimea străzii.