GALA LADIES 4TECH 2021: Adina BALABAN, Huawei – Recomand mediului academic să pună accent mai mult pe partea practică. Studenţii să facă practică periodică la diverse companii pentru a descoperi cum îşi pot dezvolta cariera profesională; astfel s-ar atenua plecările lor în alte țări.

Adina BALABAN, Software Project Manager, a primit
Premiul LADY IN CYBER TECH, la GALA LADIES 4TECH 2021

Adina BALABAN @ GALA “LADIES 4TECH” 2021, prima ediţie a Galei virtuale a Excelenţelor feminine în Ştiinţă, Tehnologie şi Leadership organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV pe 26 martie 2021, în prezenţa Excelenţelor sale Ambasadoarele României la UE şi UNESCO, doamnele Luminiţa Odobescu şi Simona-Mirela Miculescu, care au deschis lucrările Galei cu două intervenţii live de la Paris şi Bruxelles. GALA a fost moderată de către Ion Vaciu, Preşedinte Digital Transformation Council şi Roxana Onea, Redactor şef Revista COMUNICAŢII Mobile. Premiile GALEI LADIES 4TECH au fost acordate în urma consultării a peste 5000 de cititori şi specialişti ai portalului www.comunic.ro şi din ecosistemul social networks (LinkedIn, Twitter, Facebook).

„Am ajuns în tehnologie din întâmplare, venind din învățământ, când eram în concediu de maternitate și voiam să fac ceva suplimentar. Am rămas în tehnologie din pasiune și convingere, este un domeniu care mie, cel puțin, îmi oferă varietate, pot să învăț, pot să-i învăț pe alții, să pun în aplicare idei noi, să standardizez.

Din învățământ am ajuns la Connex, pe vremea aceea o companie de telecomunicații care pentru mulți dintre noi era ceva atât de nou și de deosebit. 

Inițial, am lucrat part time, fără să renunț la învățământ. Am prins perioada managementului canadian, care ne-a învățat managementul obiectivelor, adică să lucrăm în direcția atingerii obiectivelor. Ne-au dat și instrumentele necesare atingerii obiectivelor – traininguri, fonduri, echipe.

Am continuat în cariera profesională în domeniul telecomunicațiilor, am ajuns în IT și continui să lucrez după stilul canadian, concentrată pe atingerea obiectivelor.

În cadrul Huawei mă ocup de toate proiectele software.

Huawei este o organizație orientată pe proiecte. Conduc proiectele software, respectiv produsele pe care le implementăm la operatorii din România, unde facem atât implementarea, cât și partea de operațiuni.

Recomand mediului academic să pună accent mai mult pe partea practică, să explice studenților cum funcționează rețelele informatice, cele de telecomunicații, ar trebui ca studenţii să facă practică periodică la diverse companii, cum ar fi Huawei. Cred că acest lucru ar fi foarte benefic pentru viitorii absolvenți, care ar ști unde să se ducă, cu ce pot contribui la dezvoltarea unei companii, a propriei cariere profesionale, și astfel s-ar atenua plecările acestora în alte țări.”