GALA LADIES 4TECH 2021: Gabriela MINESCU, Huawei – Femeile care lucrează în industrii destinate bărbaților își fac curaj și reuşesc să îmbine abilitățile tehnice cu cele de relaționare și comunicare

Gabriela MINESCU, Corporate Affairs Manager HUAWEI @ GALA “LADIES 4TECH” 2021, prima ediţie a Galei virtuale a Excelenţelor feminine în Ştiinţă, Tehnologie şi Leadership organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAŢII Mobile şi TelecomTV pe 26 martie 2021, în prezenţa Excelenţelor sale Ambasadoarele României la UE şi UNESCO, doamnele Luminiţa Odobescu şi Simona-Mirela Miculescu, care au deschis lucrările Galei cu două intervenţii live de la Paris şi Bruxelles. GALA a fost moderată de către Ion Vaciu, Preşedinte Digital Transformation Council şi Roxana Onea, Redactor şef Revista COMUNICAŢII Mobile.

„Eu m-am alăturat recent industriei IT&C, întrucât am activat mulți ani în altă industrie, auto, considerată ca fiind a bărbaților. Am o perspectivă mai optimistă pentru că, lucrând atâția ani în industria auto și intrând acum în industria IT&C-ului, vă pot spune că sunt foarte multe femei care lucrează în industrii destinate bărbaților, poate nu la nivel înalt, dar care își fac acest curaj și uneori îmbină foarte bine abilitățile tehnice cu cele de relaționare și comunicare.

Mă regăsesc în ideile prezentate de celelalte doamne prezente în cadrul Galei LADIES 4TECH și cred că trebuie să promovăm mai mult aceste meserii, să deschidem ușile către femei. Eu îmi amintesc, de asemenea, că în clasele mai mici fetele erau mai bune la matematică decât băieții.

România stă foarte bine la nivel european în privința femeilor absolvente de facultăți tehnice, dar nu se știe ce se întâmplă după acest moment, de ce nu ajung un nume pe piața IT&C.

Am credința personală că fiecare dintre noi își croiește drumul. Dincolo de contextul furnizat de o companie, este important și felul în care tu te pui în valoare și felul în care tu utilizezi resursele pe care o companie ți le pune la dispoziție.

La Huawei, mediul este deschis tuturor, este un acces liber la dezvoltarea competențelor, un acces la foarte multe cursuri, la foarte multe poziții.

Huawei România are deschise în prezent peste 200 de posturi disponibile și oferim un mediu de lucru sigur, hibrid.”