Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

ANCOM a scos din funcțiune aproape 80 de amplificatoare de semnal 2G/3G/4G care nu aveau marcajul CE sau erau puse în funcțiune incorect

De la începutul acestui an și până la 1 octombrie 2021, ANCOM a identificat și scos din folosință aproape 80 de amplificatoare de semnal GSM a căror utilizare provoca interferențe prejudiciabile spectrului de frecvențe radio.

În această perioadă, au fost identificate și 10 telefoane fixe, fără fir, de tipul DECT 6.0 provenind din afara Uniunii Europene și utilizate în România. Utilizarea acestor echipamente neconforme a fost intensă în ultimii ani, în 2018 fiind identificate și scoase din uz aproape 700 de telefoane DECT 6.0.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) atrage atenția asupra faptului că amplificatoarele de semnal 2G/3G/4G trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a fi folosite legal. În primul rând, este necesar să aibă marcajul CE. În al doilea rând, acestea pot fi puse în funcțiune doar de către operatorul de comunicații electronice al cărui semnal se dorește amplificat sau cu acordul acestuia. Utilizarea amplificatoarelor de semnal care nu îndeplinesc aceste condiții poate cauza interferențe prejudiciabile în spectrul de frecvențe radio, afectând buna funcționare a serviciilor de comunicații mobile.

Amplificatoarele de semnal GSM (denumite și repetoare de semnal) sunt echipamente radio menite să preia semnalul emis de staţiile de bază 2G/3G/4G ale furnizorilor de servicii de comunicații de telefonie mobilă pentru a-l amplifica și retransmite în interiorul clădirilor, oferind o putere îmbunătățită a semnalului radio recepţionat de telefonul mobil.

Serviciul de telefonie mobilă este asigurat prin propagarea undelor radio, propagare care poate fi afectată de diferite obstacole (relief, vegetație, structuri metalice, construcții etc.) și de condițiile meteorologice. Calitatea serviciului de telefonie depinde și de numărul de utilizatori conectați la o anumită stație, volumul traficului generat de aceștia, precum și de apariția unor disfuncționalități locale ca urmare a unor incidente sau lucrări programate etc.

Utilizatorul care dorește punerea în funcțiune a unui amplificator trebuie să anunțe operatorul al cărui abonat este și să obțină acordul și suportul acestuia pentru instalarea echipamentului. Acest lucru este necesar atât pentru că operatorul care deține licența de utilizare a spectrului de frecvențe radio în care va funcționa amplificatorul, cât și pentru că punerea în funcțiune a echipamentului trebuie făcută corect. După instalare, operatorul ar trebui să verifice că nu există probleme în rețeaua proprie.

În al doilea rând, utilizatorul trebuie să verifice existența marcajului CE în momentul achiziționării unui amplificator de semnal.

Emisia în spectrul radio este posibilă numai în baza unei licențe de utilizare a frecvențelor radio sau a unei licențe de emisie, după caz, eliberate de ANCOM, cu excepția anumitor categorii de frecvențe a căror utilizare este liberă, exceptată de la licențiere, pentru anumite tipuri de aplicații şi cu respectarea restrictivă a anumitor parametri tehnici și operaționali. Benzile folosite de operatorii de telefonie mobilă nu sunt exceptate de la licențiere.

Un echipament comercializat pe piața Uniunii Europene sau pus în funcțiune pe teritoriul Uniunii Europene – deci pe piața oricăruia dintre statele membre UE, inclusiv România – fără a avea aplicat marcajul CE este considerat din start ca fiind neconform.

Echipamentele radio fără marcaj CE pot provoca interferențe prejudiciabile spectrului de frecvențe radio, afectând funcționarea serviciilor de comunicații electronice din imediata apropiere.

De asemenea, chiar și echipamentele radio cu marcaj CE pot provoca interferențe prejudiciabile spectrului de frecvențe radio dacă nu sunt instalate corespunzător (ex. amplificatoare care nu sunt instalate de operator) sau dacă sunt folosite în benzi de frecvențe neexceptate de la licențiere fără a avea licență de utilizare a spectrului radio, afectând funcționarea serviciilor de comunicații electronice din apropiere.

În cazuri extreme, interferențele prejudiciabile cauzate de echipamentele radio neconforme pot afecta apelarea numărului de urgență 112.

Toate echipamentele care funcționează utilizând spectrul de frecvențe radio trebuie să aibă marcajul CE. Printre aceste se numără: telefoane fixe și mobile, provenind din afara Uniunii Europene (din Statele Unite ale Americii sau din Asia, spre exemplu), desktop PC, tablete, laptopuri, console și controllere pentru jocuri video, drone, corpuri de iluminat, inclusiv cele cu LED, echipamente electrocasnice, radiotelefoane de uz casnic (de tipul stațiilor walkie-talkie sau de monitorizare pentru bebeluși), telecomenzi radio, telecomenzi cu infraroșu, întrerupătoare automate, radiomicrofoane (microfoanele wireless), jucării teleghidate prin radio, routere.

În cazul în care cei care dețin echipamente radio neconforme continuă să le folosească, încalcă astfel prevederile Hotărârii Guvernului nr. 740/2016 privind punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor radio, cu modificările şi completările ulterioare, riscând sancțiuni cuprinse între 500 şi 5.000 lei.