Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Fondator PCNet & Rol.ro, Mihai BĂTRÎNEANU @ GALA 30 de ani de Internet .RO: Dincolo de partea de business, am rămas cu bucuria de a dărui tinerilor de la Palatul Pionierilor o educație tehnică, pe mulți i-am învățat să programeze, să fie administratori de sistem și au ajuns bine

Mihai BĂTRÎNEANU @ Gala Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România, organizată de Digital Transformation Council, în parteneriat cu Camera de Camera de Comerţ şi Industrie a României, alături de Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV, la Palatul CCIR, pe 17 mai, cu prilejul Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

Mă bucur că vă revăd, că suntem sănătoși, iată şi acum după ce au trecut 30 de ani de la apariția internetului în România. Dacă nu eram noi cei care am făcut primii paşi, ar fi fost alții, sunt convins de acest lucru.

Aș vrea să menționez câțiva dintre pionierii internetului. Mă gândesc la Sorin Marpozan, un bun prieten de-al meu. El a venit în 1990 în România și a făcut o expoziție la Hotel București cu PC-uri.

Era o perioadă destul de delicată la Palatul Pionierilor (n.r. actual Palatul Naţional al Copiilor), care fusese o instituție politică. După Revoluție, foarte mulți voiau să ia Palatul Pionierilor.

Am avut șansa cu un prieten, respectiv Dan Iosif, și doamna Riana Calotă, care avea o relație specială cu Ion Iliescu.

Riana Calotă a fost numită director la Palatul Pionierilor și cu ajutorul ei și cu mari eforturi s-a reușit ca palatul să le rămână copiilor.

Îi mulțumesc tatălui meu, Niculai Bătrîneanu, unul dintre primii radioamatori din România. Am ajuns profesor de informatică în 1987 la Palatul Pionierilor.

De asemenea, îi mulțumesc domnului profesor Nicolae Țăpuș, domnului Stelian Niculescu, niște oameni extraordinari, care ne-au călăuzit în vremurile acelea.

Sorin Marpozan, după expoziție, își căuta sediu și i-am spus să vină la Palatul Pionierilor. I-am spus să vină pentru că aveam spații administrative.

Primul sediul Logic Computers a fost la Palatul Pionierilor. Acolo l-am cunoscut pe Andrei Nădejde, un om foarte priceput.

Sorin Marpozan plătea chiria prin calculatoare aduse din SUA la mâna a doua și am reușit să înființăm 5 laboratoare cu câte 10 calculatoare.

În aceste laboratoare se pregăteau copiii, învățau să programeze.

La un moment dat, a apărut internetul la ICI. Am vorbit cu domnul Eugen Stăicuț, i-am povestit ce facem la Palatul Pionierilor și mi-a dat în chirie prima linie, apoi încă una și încă una.

În anul 1994 a venit Linus Torvalds la Palatul Pionierilor. O mie de oameni l-au ascultat pe Linus în sala Palatului Pionierilor.

Un alt promotor al internetului a fost Ovidiu Crișan, un om vizionar. El a făcut primele legături broadband pe cablu coaxial și a creat portalul Kappa, vândut ulterior către Astral Telecom.

Când am trecut pe business, din prima lună am încasat 30.000 de dolari de la 10.000 de clienți, în condițiile în care un apartament în Centrul Civic costa 10.000 dolari.

Dincolo de partea de business, am rămas cu bucuria de a dărui tinerilor o educație tehnică, pe mulți i-am învățat să programeze, să fie administratori de sistem și au ajuns bine.

Premiul acordat lui Mihai BĂTRÎNEANU la GALA Campionilor Internet – 30 de ani de Internet în România