Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Fairo lansează Contabilitate Smart direct de pe telefon

Soluția de Contabilitate Smart, cea mai nouă funcționalitate a aplicației Fairo, prin care freelancerii îşi pot gestiona finanțele mai ușor, le permite acum să își țină evidența finanțelor direct de pe telefon.

Fairo poate fi descărcat gratuit în App Store și Google Play Store. Utilizatorii noi vor primi un bonus de 50 de lei pentru crearea primei facturi prin intermediul aplicației.

Clienții Fairo, respectiv freelanceri din România care operează ca PFA, PFI și SRL, decid care dintre conturile lor bancare conectate la aplicație vor să fie luate în considerare în sistemul de Contabilitate Smart. Tranzacțiile selectate sunt extrase automat, iar userul Fairo le poate eticheta în funcție de categoria lor fiscală printr-un simplu swipe. De exemplu, încasările pot fi etichetate ca venituri impozabile sau neimpozabile, în timp ce cheltuielile  pot fi etichetate cu diferite procente de deductibilitate (100%, 50% sau 0% deductibil). Odată ce o tranzacție este etichetată, aceasta este înregistrată automat în secțiunea Contabilitate Smart, care oferă atât o privire de ansamblu de bază asupra veniturilor impozabile și a cheltuielilor deductibile, cât și statistici lunare.

Igor Prerovsky, CEO-ul Creative Dock Austria, susţine că„prin noua noastră soluție de Contabilitate Smart vrem să dăm freelancerilor o mână de ajutor cu ținerea în evidență și sortarea tranzacțiilor, cât și cu o privire de ansamblu asupra finanțelor firmei. Mai mult decât atât, până la finalul anului plănuim să îmbogățim acest nou serviciu cu multe alte funcționalități, de la generare de rapoarte, precum Registrul-Jurnal de Încasări și Plăți, Registrul de Evidență Fiscală și Registrul Inventar, până la predicții asupra valorii taxelor care trebuie achitate.”

Soluția de Contabilitate Smart face parte din abonamentul premium Fairo RUN, dar și din abonamentul gratuit Fairo GO prin care funcționalitatea poate fi testată gratuit timp de 7 zile.

Fairo s-a lansat pe piața din România în august 2021 și, în prezent, numără peste 5.800 de clienți. Prin această aplicaţie se pot crea facturi în 60 de secunde, în mai multe limbi și monede, susţin oficialii companiei. Tehnologia de asociere factură-plată FairoSync îi asigură că sunt mereu la curent cu facturile plătite de către clienți, dar și cu cele neîncasate sau restante. Exclusiv pentru PFA-uri și PFI-uri, Fairo a lansat de curând un calculator de impozite care-i ajută să afle din câteva click-uri ce impozite au de plătit, inclusiv impozitul pe venit, CAS-ul și CASS-ul.

Serviciul Fairo a fost dezvoltat de startup-ul austriac Creative Dock, cu sprijinul Raiffeisen Bank International. România este prima țară din Uniunea Europeană în care se lansează aplicația, cu planuri de extindere în viitor în alte țări din UE.

Exit mobile version