Bittnet vinde 12% din Dendrio, cu 7,5 mil. lei, către fondul de investiţii Agista, în vederea listării pe piaţa de capital

Bittnet Group vinde aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio către Agista, fond de investiții alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group. Valoarea tranzacţiei este de 7,5 milioane de lei, obiectivul principal fiind ca împreună să transformăm Dendrio într-unul dintre cei mai importanți integratori multicloud din Europa Centrală și de Est”, anunţă Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group (foto). Acesta consideră că „Odată cu intrarea Agista în acționariatul Dendrio, compania pornește drumul spre listarea pe piața de capital. Avem în vedere mai multe opțiuni în această direcție, printre care realizarea unui plasament privat sau listarea printr-o ofertă publică inițială la BVB. De asemenea, analizăm și posibilitatea fuzionării cu o companie listată pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-o țară membră a Uniunii Europene. Având în vedere valoarea tranzacției, odată cu finalizarea acesteia, evaluarea inițială de piață a Dendrio Solutions va fi de 62,5 milioane de lei.”

Dendrio Solutions reunește activitățile de integrare IT&C provenite de la Bittnet, Gecad Net și Crescendo International și face parte din pilonul de Infrastructură și Cloud al Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Compania se poziţionează ca fiind singurul integrator multicloud din România, partener certificat la cel mai înalt nivel de către vendorii mari de tehnologie, printre care Cisco, Microsoft, Google, Amazon Web Service și furnizează servicii ce vizează implementarea de infrastructuri IT complexe, securitate cibernetică, servicii de tip managed, aplicații pentru mediul de afaceri și aplicații software și de inteligență artificială.

Nicolae Kovacs, CEO Agista, este de părere că „Dacă acum 20 de ani serviciile IT&C erau un lux, acum ele au devenit, în opinia mea, dintre acele nevoi care sunt aproape în baza piramidei lui Maslow. Agista caută să susțină prin capital și know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esențiale pentru societate. Parteneriatul cu Dendrio ne dă ocazia să punem în practică misiunea Agista, să accelerăm parcursul companiei către piața de capital”.

În 2021, Dendrio Solutions a realizat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei și un profit operațional de 5,41 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a înregistrat venituri de 28,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 60% față de T1 2021. Marja brută a crescut cu 61% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Acest lucru a condus la creșterea cu 133% a profitului operațional, până la valoarea de 0,66 milioane de lei.

În primele trei luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer, două companii ce urmează să fie integrate operațional în Dendrio Solutions, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței. Astfel, Dendrio devine un integrator cu o capacitate de generare de venituri de peste 200 milioane de lei anual și care a demonstrat de-a lungul timpului că poate susține pe termen mediu un ritm de creștere de peste 20% pe an.

Lansat recent, Agista este primul fond de investiții în curs de autorizare din România, axat pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Fondul finanțează și susține IMM-urile locale în dezvoltarea accelerată a acestora prin intermediul pieței de capital. Agista țintește investiții de tipul PRE-IPO, plasamente private, companii aflate în stadiul de IPO sau chiar în acțiunile companiilor deja listate și cu potențial ridicat de creștere.