Ericsson și UNICEF: parteneriat global pentru conectarea școlilor la internet

Photo: © UNICEF/UNI232328/Noorani
Photo: © UNICEF/UNI232328/Noorani

Proiectul va dura trei ani și vizează identificarea școlilor fără acces la internet, din 35 de țări, inițiativa fiind un pas esențial în conectarea fiecărei școli la internet.

Compania suedeză Ericsson și UNICEF (The United Nations Children’s Fund) au lansat, pe 26 august, cel mai mare parteneriat strategic global de cartografiere a școlilor conectate la internet, în 35 de țări, până la sfârșitul anului 2023. Maparea conectivității din școli și din comunitățile acestora este un prim pas esențial pentru a asigura fiecărui copil accesul la oportunitățile oferite de educația și învățarea digitală. 

Efortul comun al partenerilor de proiect face parte din inițiativa Giga, lansată în 2019, condusă de UNICEF și Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU). Giga își propune conectarea fiecărei școli la internet. Ericsson este primul partener din mediul privat care s-a angajat să investească mai multe milioane de dolari în proiect, în calitate de Partener Global UNICEF pentru Maparea Conectivității Școlare (School Connectivity Mapping).

360 de milioane de tineri din întreaga lume nu au, în prezent, acces la internet, conform datelor ITU. Această realitate gravă duce la riscul de excluziune socială, la accesul limitat la resursele educaționale și la oportunitățile de atingere a potențialului pentru cei mai vulnerabili dintre copii și tineri. Îmbunătățirea conectivității va spori accesul la informație relevantă și la mai multe opțiuni în formarea tinerilor, la modelarea propriului viitor.

© UNICEF/UN0251401/Nesbitt

Adâncirea decalajului digital este unul dintre numeroasele dezechilibre care s-au adâncit odată cu pandemia COVID-19”, a declarat Charlotte Petri Gornitzka, Director Executiv Adjunct Parteneriate – UNICEF. „Închiderea școlilor împreună cu inexistența sau accesul limitat la posibilitățile pentru învățarea la distanță au afectat puternic modalitatea de educare a copiilor la nivel mondial. Parteneriatul nostru cu Ericsson ne va ajuta să putem să oferim fiecărui copil sau tânăr acces la oportunități de învățare online.

În acest prim pas esențial, pe lângă finanțare, Ericsson va aloca resurse de inginerie a datelor și capacitatea sa de știință a datelor pentru a accelera maparea conectivității școlare. În mod specific, Ericsson își va oferi întregul suport pentru colectarea, validarea, analizarea, monitorizarea și vizualizarea datelor de conectivitate în timp real. Datele generate prin acest proces ajută guvernele și sectorul privat să proiecteze și să implementeze soluții digitale pentru a sprijini copiii și tinerii să continue să învețe. Compania va implica de asemenea rețeaua sa extinsă de clienți astfel încât inițiativa Giga să poată avansa și mai mult înspre atingerea obiectivelor.

Ericsson are o poziție unică în calitatea sa de partener de bază pentru abordarea acestei probleme, datorită expertizei tehnologice, prezenței globale, deceniilor de experiență în parteneriatele public-private și a rezultatelor dovedite în conectarea digitală a studenților și profesorilor”, a declarat Heather Johnson, Vicepreședinte Ericsson pentru Sustenabilitate și Responsabilitate Corporativă. „Colaborarea cu parteneri precum UNICEF și ITU va contribui la amplificarea impactului conectivității școlare și reprezintă un pas concret în reducerea decalajului digital.”

UIT contribuie cu experiența și expertiza sa în reglementare și politici în domeniul tehnologiei la această misiune vitală pentru conectarea fiecărei școli din lume”, a declarat Doreen Bogdan-Martin, Director al Biroului pentru Dezvoltarea Telecomunicațiilor, ITU. „Suntem încântați că Ericsson se va alătura Giga și va ajuta la construirea instrumentelor de mapare, necesare pentru a transforma în realitate conectarea fiecărei școli la internet.

© UNICEF Latin America and Caribbean

Parteneriatul Ericsson-UNICEF sprijină, de asemenea, proiectul Generation Unlimited Global Breakthrough on Digital Connectivity, ce are ca scop să le ofere tinerilor competențe digitale pentru a participa în mod semnificativ la economia digitală. Generation Unlimited este un parteneriat global multisectorial creat pentru a răspunde nevoii urgente pentru învățare extinsă, formare și oportunități de angajare pentru tineri. În plus, parteneriatul sprijină agenda de acțiune împotriva COVID-19, lansată recent de UNICEF, prin care organizația a solicitat acțiuni globale pentru continuarea educației copiilor, ceea ce face necesară prioritizarea conectivității la internet în zonele rurale și izolate.

În plus, puteți vedea care sunt școlile cartografiate, în prezent, pe harta digitală a lumii și mai puteți urmări întregul progres al acestui proces complex la www.projectconnect.world. Pentru mai multe informații despre această inițiativă importantă și pentru a afla cum vă puteți implica și d.voastră, vă rugăm să vizitați website-ul gigaconnect.org.

Puteți urmări aici detalii suplimentare printr-un podcast, un interviu în care Heather Johnson, Vicepreședinte Ericsson pentru Sustenabilitate și Responsabilitate Corporativă, și Charlotte Petri Gornitzka, Director Executiv Adjunct Parteneriate UNICEF, discută despre modalitățile în care aceste parteneriate accelerează conectivitatea în școlile lumii.