E-ul de la Elvila vine şi de la „electronic”, anunţă Viorel Cataramă, CEO-ul primului jucător de retail autohton ce acceptă cryptomonedele ca mijloc de plată

Compania ELVILA devine prima companie de retail din România ce acceptă ca mijloc de plată cryptomonedele, atât pentru magazinul online www.elvila.ro, cât și în lanțul de magazine fizice, anunţă oficialii companiei de mobilă.

Ținând cont de realitățile pieței, dar și de contextul actual atât financiar cât și de securitate, ELVILA vine în întâmpinarea tuturor investitorilor din piața crypto, dar și al celor ce urmează să părăsească sistemele monetare conservatoare, din rațiuni de instabilitate cauzate de inflației și a contextului de securitatea actual.

Pentru a rămâne deschiși pentru toată piața de utilizatori de crypto, ELVILA va accepta plata prin intermediul BITCOIN (BTC), Ethereum(ETH), Elrond(EGLD), și Tether (USDT). Piața de cryptomonede a fost îmbrățișată de români nu doar la nivel de investiție, dar și la nivel de investiție în proiecte, unul dintre cele mai notabile fiind al celor de la Elrond. Oficialii companiei consideră că România, atât la nivel de consum, cât și la nivel antreprenorial este pregătită pentru acest pas în sistemul financiar al viitorului.

Photo credit www.elvila.ro

Tehnologia de tip blockchain sporește viteza de tranzacționare, garantează securitatea absolută a tranzacțiilor și, prin arhitectura sa descentralizată, reprezintă un punct de sprijin pentru o economie mondială în continuă mișcare, căreia, evenimentele recente i-au arătat fragilitatea.

Photo credit LinkedIn

Decizia de a accepta plata în cryptomonede nu a fost luată ușor. Am analizat toate aspectele, plusurile și minusurile, atât financiare cât și legale, și la final, am decis că este o evoluție naturală. De-a lungul istoriei noastre ca brand, am avut tot timpul de câștigat când am luat decizii îndrăznețe. Într-o perioadă în care lumea se ferește să investească, adevărații oameni de afaceri trebuie să ia decizii curajoase care vor schimba atât piața cât și obiceiurile consumatorilor. Pășim astăzi într-o zonă nouă și o facem cu încredere și deschidere către noile tehnologii și către noile realități ale lumii. De astăzi, E-ul de la Elvila puteți să considerați că vine și de la <electronic>. Facem astăzi un prim pas către Metaverse și Web 3.0 și vă invităm să veniți alături de noi!” susţine CEO-ul Elvila S.A. – Viorel Cataramă.

Firma Elvila va introduce plata prin cryptomonede prin intermediul unui operator specializat – UTRust – o soluție a celor de la Elrond, care va garanta un curs de conversie stabil pentru 15 minute, timp suficient pentru a finaliza check-out pe noul site www.elvila.ro , dar și în lanțul de magazine fizice. Prin introducerea noului sistem de plată ELVILA nu va renunța în niciun fel la modalitățile de plata existente și nu își va reduce în niciun fel producția sau modelul de dezvoltare deja existent.