Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Dragoș VLAD, ADR @ DX Summit 2023: Digitalizarea ar trebui să fie un proiect de țară pentru România

Dragoș Cristian VLAD, Autoritatea pentru Digitalizarea României @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023, organizat de Digital Transformation Council, Revista Comunicații Mobile și TelecomTV, pe 28 iunie 2023, la Grand Hotel Continental, moderat de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Foto: Cristi Chivu

ADR se află într-un rol foarte important în cadrul societății românești, în mod special în fața cetățeanului, printr-o încercare îndrăzneață de a transforma digital sisteme publice. După cum știți, sistemele publice au fost proiectate inițial pentru a fluidiza un flux informațional la nivelul organizației, uitând, poate, nevoia reală a cetățeanului.

Colegii de la ONRC au îndrăznit și au curajul să implementeze un proiect foarte dificil, sper că studiul lor de caz este relevant și va aduce o creștere a calității vieții și în mediul privat. Proiectul pe care îl implementează este un proiect de referință pentru România.

Mai sunt și alte proiecte importante în implementare.

ADR este continuator al Ministerului Comunicațiilor și are în derulare mai multe proiecte îndrăznețe, unul dintre acestea fiind proiectul de cloud guvernamental.

Vreau să vă prezint două studii de caz, respectiv Ghiseul.ro, aplicație care poate fi acum descărcată și pe telefonul mobil, scopul acestui demers fiind creșterea gradului de utilizare. Al doilea studiu de caz este aplicația ROeID, care va revoluționa transformarea digitală a societății românești, aducând cetățeanul cât mai aproape de stat și de alte servicii publice sau private.

Aplicația ROeID vine cu avantajul pe care îl avem cu toții, respectiv să ne conectăm pe orice aplicație cu o adresă de e-mail sau cu un cont existent într-o rețea de social media.

Reglementarea excesivă aduce mai multă siguranță, dar, în același timp, creează o povară în implementarea soluțiilor digitale.

Proiectele de digitalizare sunt ample, sunt grele și, fără ajutorul societății civile, al mediului de afaceri, al mediului academic, instituțiile statului nu le pot realiza.

ADR a fost atentă la informațiile și comentariile venite din partea societății, nu le-a ignorat, mai ales experiențele mediului privat.

Consider că digitalizarea ar trebui să fie un proiect de țară pentru România și mă lupt pentru punerea în practică a acestui deziderat, care ar trebui să înceapă de la formarea incipientă a tinerilor și continuarea pregătirii acestora, pentru a avea continuitate. În plus, este necesară și reformarea celor mai maturi.

Comunicarea pe rețelele sociale a crescut exponențial în ultimii 2-3 ani, dar emailul rămâne de bază.

Suntem într-un parteneriat cu Republica Moldova din februarie 2022. Republica Moldova a avut curajul încă din 2015 să-și structureze serviciile publice. România are peste 2.300 de servicii publice online, Republica Moldova are circa 600. Ei au beneficiat de un proces de digitalizare rapid într-o formă centralizată, au pus toate sistemele într-un loc, așa cum vrem noi să procedăm prin proiectul de cloud guvernamental.

Avantajul Republicii Moldova a fost că nu a trebuit să respecte normativele UE. Am învățat de la Republica Moldova că trebuie să fi agil, că nu trebuie să te cramponezi în anumite tehnologii. Ei și-au dorit o digitalizare rapidă și au pus în practică această dorință.

România va recupera decalajul față de Republica Moldova atunci când platforma de cloud guvernamental va deveni funcțională.

În Republica Moldova există o agenție similară ADR și toate proiectele de digitalizare sunt gestionate de această instituție.

VIP SPEAKERS @ DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT 2023