DOXTAR permite evaluări medicale la distanță prin videocall

Platforma online pentru evaluare medicală la distanță www.Doxtar.ro lansează opţiunea de contact audio-video (videocall), fără costuri suplimentare pentru pacienți faţă de tariful obişnuit afişat de fiecare medic. Până în luna iunie 2020, medicii din platformă puteau fi accesaţi doar în chat (conversaţii în scris). Pacienţii pot discuta acum de oriunde cu medicii, de pe majoritatea smartphone-urilor, prin intermediul unei conexiuni de date, indiferent de sistemul de operare al telefonului.

Pacienţii care doresc să intre în contact cu medicii prin videocall trebuie să urmeze paşii de mai jos:

1: Faceţi cont în aplicația “Doxtar pentru pacienți”, disponibilă atât în magazinele de aplicații Google Play (Android) cât și în App Store (IoS);
2: Încărcaţi eventual în contul dvs. documentele medicale pe care doriţi să le prezentaţi medicului specialist;
3. Alegeţi specializarea dorită și selectaţi un medic disponibil pentru audio video pe baza prețului și a informației din profil;
4. Achitați contravaloarea discuției medicale online, în mod securizat, cu cardul; Fiecare medic activ în platforma Doxtar îşi stabileşte singur valoarea serviciilor medicale pe care le oferă, iar tariful este vizibil şi afişat în aplicaţie pentru fiecare doctor în parte.
5. Contactaţi doctorul și stabiliți de comun acord data și ora apelului video.

„Videocall-ul face viața mult mai ușoară atât medicilor, cât și pacienților; cei din urmă pot descrie problema medicală mult mai rapid și ușor, în timp ce doctorii se pot concentra mai mult pe analiza de caz și mai puțin pe redactarea în scris a unui răspuns. Înregistrarea discuției medicale va fi păstrată în mod securizat în sistem, astfel încât atât pacienții, cât și doctorii se pot întoarce la aceasta ori de câte ori au nevoie”, spune Corin Chiriac, Business Developer al platformei DOXTAR.

Investiția Doxtar.ro pentru dezvoltarea modulului audio-video depășește 50.000 de Euro, pasul următor fiind implementarea calendarului de programări pentru discuții medicale video.

Platforma Doxtar.ro a fost lansată în anul 2019, fiind disponibilă pentru Android și IoS. Este printre primele aplicații HIPAA compliant din România. Aplicația are, în prezent, peste 60 de medici activi cu peste 35 de specializări.