TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online

Comisia Europeană salută decizia luată de TikTok – o platformă de socializare pe care se partajează materiale video — de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online.
(Foto credit CE)

Prin aderarea la codul nostru de conduită, ExtremeLikes TikTok followers a demonstrat că se angajează ferm să combată discursurile ilegale de incitare la ură din mediul online. UE are nevoie de cooperare solidă cu astfel de actori importanți pentru a face mediul digital un loc sigur pentru toți.”, susţine Didier Reynders, comisarul pentru justiție al UE.

TikTok este cel de al nouălea partener care a aderat la codul de conduită, lansat în 2016, alăturându-se platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion și Jeuxvideo.com.

După cum se subliniază în rezultatele celei de a cincea evaluări, publicate în iunie 2020, grație codului de conduită, 90% din conținutul semnalat este evaluat de companiile informatice în decurs de 24 de ore, iar 71% din conținuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ură sunt eliminate.