TikTok aderă la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online

Comisia Europeană salută decizia luată de TikTok – o platformă de socializare pe care se partajează materiale video — de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online.
(Foto credit CE)

Prin aderarea la codul nostru de conduită, TikTok a demonstrat că se angajează ferm să combată discursurile ilegale de incitare la ură din mediul online. UE are nevoie de cooperare solidă cu astfel de actori importanți pentru a face mediul digital un loc sigur pentru toți.”, susţine Didier Reynders, comisarul pentru justiție al UE.

TikTok este cel de al nouălea partener care a aderat la codul de conduită, lansat în 2016, alăturându-se platformelor Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion și Jeuxvideo.com.

După cum se subliniază în rezultatele celei de a cincea evaluări, publicate în iunie 2020, grație codului de conduită, 90% din conținutul semnalat este evaluat de companiile informatice în decurs de 24 de ore, iar 71% din conținuturile considerate a fi discursuri ilegale de incitare la ură sunt eliminate.