Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Criza din Ucraina: UE susţine coordonarea roamingului operatorilor telecom pentru a ajuta refugiații să rămână conectați într-un regim accesibil sau chiar gratuit

Operatorii de telecomunicații cu sediul în UE și în Ucraina, au semnat o declarație comună privind coordonarea eforturilor lor în vederea asigurării și stabilizării unui regim de apeluri în roaming și internaționale între UE și Ucraina, care să fie accesibil sau gratuit, pe 8 aprilie, în cadrul unui eveniment virtual. Comisia și Parlamentul European au susţinut semnarea declarației comune și au salutat semnarea acesteia de către 27 de operatori, număr aflat în creștere, din UE și din Ucraina, printre care se numără mai multe grupuri la nivelul UE, precum și asociația care reprezintă mai mulți operatori de rețele mobile virtuale (MVNO Europa).

EU-UA-Statement

După numeroase inițiative voluntare spontane, prin declarația comună se urmărește stabilirea unui cadru mai stabil prin intermediul căruia ucrainenii strămutați în întreaga Europă să poată să mențină legătura cu familia și cu prietenii rămași acasă.Viețile a milioane de ucraineni au fost date peste cap de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Se estimează că în jur de 4,2 milioane de refugiați au ajuns în țările învecinate, în special în Polonia, Slovacia, Ungaria și România, de unde se mută treptat către alte state membre. În contextul acestei crize umanitare imediate și în creștere, este esențial ca refugiații ucraineni să dispună de posibilitatea de a rămâne conectați la prețuri accesibile, pentru a putea ține legătura cu familiile și prietenii și pentru a putea utiliza internetul și a avea acces la informații fiabile.

De aceea, este binevenită inițiativa mai multor operatori de telecomunicații de a elimina sau de a reduce tarifele percepute pentru apelurile internaționale către Ucraina precum și suprataxele de roaming pentru persoanele strămutate în Europa, iar baza acestei inițiative ar trebui extinsă și consolidată.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală (Photo credit EU)

„Într-o perioadă de criză, posibilitatea de a lua legătura cu cei dragi și de a avea acces la informații este de o importanță vitală. Iată de ce, împreună cu Parlamentul European, susținem inițiativele operatorilor de telecomunicații de a înlesni conectivitatea mobilă la prețuri accesibile pentru cei care fug din calea războiului. Totodată, încurajăm luarea de măsuri similare, care în aceste împrejurări extraordinare, pot avea un impact semnificativ.” , susţine Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală. 

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă (Photo credit EU)

la rândul său, Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „În actuala situație de urgență, mulți operatori de telecomunicații au dat dovadă de o solidaritate excepțională cu oamenii care fug din Ucraina. Astăzi operatorii mai fac încă un pas important. Salutăm declarația comună a operatorilor din Europa și din Ucraina de a contribui la menținerea legăturii de către cei care suferă de pe urma războiului dus de Kremlin. Prin acest angajament, se vor putea aplica măsuri voluntare pe scară cât mai largă în întreaga Europă. Persoanele strămutate aflate peste tot în Europa vor putea să sune acasă, iar cei din Ucraina vor putea telefona celor dragi aflați în străinătate, la prețuri accesibile.”

Angelika Winzig (PPE, Austria) – Raportoarea din partea PE pentru noul regulament privind roamingul (Photo credit PE)

În plus, raportoarea din partea Parlamentului European pentru noul regulament privind roamingul, Angelika Winzig (PPE, Austria) a declarat: „Salut acest pas important care a fost făcut astăzi pentru a asigura un serviciu de roaming cu adevărat gratuit pentru refugiații ucraineni. Eforturile noastre comune au dat roade, iar în calitate de raportor pentru noul regulament privind roamingul, sunt profund recunoscătoare că am reușit să înlesnim această declarație comună. În urma reducerii plafoanelor la tarifele cu ridicata, operatorii din Ucraina pot oferi mai ușor clienților lor servicii gratuite de roaming în interiorul Uniunii Europene, ceea ce le permite acestora să mențină mai ușor legătura cu familia și prietenii rămași în Ucraina. Astfel, nu li se mai impune o povară financiară suplimentară în aceste vremuri dificile. Aștept cu interes materializarea acestei inițiative.”

Acțiunea comună a operatorilor din UE și din Ucraina

După ce au avut o reacție rapidă la criza umanitară adoptând, de bună voie, o serie de măsuri la nivelul întregii Europe, operatorii de telecomunicații au avut inițiativa de a-și demonstra pe mai departe disponibilitatea de a ajuta și sprijini ucrainenii în aceste împrejurări tragice.

Prin această declarație comună se recunoaște importanța conectivității în vremuri de criză și în astfel de împrejurări excepționale și se urmărește stabilirea unei abordări coordonate, prin care atât operatorii din UE, cât și cei din Ucraina să poată asigura o conectivitate la prețuri accesibile pentru refugiații din Ucraina. Operatorii își iau angajamentul de a pune în practică măsuri voluntare, anume să reducă tarifele cu ridicata pentru roaming și alte taxe pe care le percep pentru efectuarea de apeluri internaționale cu Ucraina. Astfel, vor fi reduse la minim costurile deopotrivă pentru operatorii din UE și pentru cei din Ucraina, permițându-le tuturor să își acopere costurile aferente. Concomitent, semnatarii din Ucraina ai acestei declarații își iau angajamentul de a transfera către utilizatorii finali beneficiile măsurilor voluntare aplicate de partenerii lor din UE.

Declarația comună a fost deja semnată de 24 de operatori cu sediul în UE, printre care se numără mai multe grupuri la nivelul UE, asociația care reprezintă mai mulți operatori de rețele mobile virtuale (MVNO Europa) și toți cei trei operatori de comunicații mobile cu sediul în Ucraina (puteți găsi o listă a acestora aici).

Semnarea a avut loc sub auspiciile și cu sprijinul Comisiei Europene și al Parlamentului European, și, de asemenea, a fost facilitată de către Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice, OAREC, și de către Autoritatea națională de reglementare din Ucraina. Datorită sprijinului larg exprimat, va fi posibilă extinderea măsurilor voluntare în vederea sprijinirii unei conectivități la prețuri accesibile între UE și Ucraina și stabilizarea și menținerea lor atât timp cât este necesar.

Declarația este deschisă tuturor operatorilor care doresc să o semneze în orice moment, începând din 8 aprilie, și va fi valabilă timp de trei luni și va fi revizuită pentru a ține seama de evoluția rapidă a situației, de obiectivele umanitare aferente și de eventualitatea ca alte măsuri adoptate de autoritățile publice și/sau de reprezentanții acestui sector de activitate să fie mai adecvate. Comisia, OAREC și Autoritatea națională de reglementare din Ucraina vor monitoriza în continuare evoluțiile și măsurile voluntare.

Alte acțiuni întreprinse de operatori

Încă din primele zile ale acestei crize, semnatarii acestei declarații comune au adoptat multe măsuri pentru a asigura conectivitatea la toate nivelurile. Milioane de cartele SIM au fost distribuite gratuit refugiaților din Ucraina de către operatorii de telecomunicații cu sediul în UE. Mulți dintre acești refugiați care folosesc aceste cartele SIM distribuite gratuit beneficiază și de apelurile internaționale gratuite către Ucraina, iar numărul acestora este în creștere. De asemenea, unii operatori din UE au permis roamingul gratuit și au asigurat wifi gratuit în zonele de frontieră sau în adăposturi. În paralel, încă din primele zile ale crizei, operatorii din Ucraina, care mențin funcțională conectivitatea în și cu Ucraina în pofida agresiunii militare, au asigurat servicii de roaming național în interiorul țării și au oferit gratuitate la serviciile de roaming internațional pentru refugiații care au fugit din calea războiului.

Fondurile UE pot contribui la îmbunătățirea comunicării

În paralel, statele membre UE pot utiliza Fondul social european (FSE), precum și Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru finanțarea acțiunilor menite să ofere refugiaților acces la serviciile esențiale, cum ar fi serviciile de comunicații. De pildă, prin FSE se pot finanța bonuri valorice pentru refugiați, pe care aceștia le pot folosi la achiziționarea de abonamente de comunicații mobile (cartele SIM). Prin FEDR se poate asigura sprijin pentru conectivitatea locală securizată, în urma unor investiții în infrastructură și în echipamentele aferente, în beneficiul refugiaților.

Prin intermediul Acțiunii de coeziune pentru refugiații din Europa (CARE), Comisia s-a asigurat că există o flexibilitate a regulilor FSE, FEDR și a Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, astfel încât să permită o realocare rapidă a fondurilor disponibile pentru sprijinul de urgență în contextul actual. Prin aceste măsuri, va avea de câștigat durabilitatea măsurilor voluntare prin aceea că sarcina care grevează asupra părților interesate din sectorul privat, atât din UE, cât și din Ucraina s-ar menține în limite gestionabile.