Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Cristina Deac, Consultant @ GREEN IS THE NEW DIGITAL: La nivelul UE există o strategie de integrare energetică, în care partea de transformare digitală are un rol central. Această strategie presupune crearea European Energy Data Space, cu scopul implementării pachetului de energie curată, ceea ce presupune o amplă transformare digitală a rețelelor.

Cristina DEAC – Consultant Digital Green @ Conferința GREEN IS THE NEW DIGITAL organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 9 septembrie 2022.

„În opinia mea, există o slabă conștientizare a cauzelor, a originilor acestui concept denumit green. Suntem departe de a atinge acea masă critică, de cel puțin 10%, pentru a garanta înscrierea pe acest proces de transformare. Cred că este nevoie de mai mult de 10% pentru a demara procesul de transformare și trecere spre green.

În România, la nivel științific, de la finele anilor ’70 exista o conștientizare cu privire la faptul că au loc schimbări climatice, că se alterează o serie de parametri climatici, iar cauzele acestor schimbări erau parțial cunoscute.

CONFERINŢA LIVE – Intervenţia dnei. Cristina Deac (min. 03:47:12)

Aspectele acestui fenomen trebuie să ne intereseze direct și mă bucură faptul că în rândul celor prezenți la conferinţa GREEN IS THE NEW DIGITAL nu există sceptici. Trebuie să ne intereseze direct acest fenomen, pentru că vorbim despre o alterare a climei care se produce din cauza activității umane. Trebuie să ne preocupe acele aspecte a căror origine este în responsabilitatea noastră, a oamenilor.

Trebuie analizate cauzele cu impact major asupra alterării climei și aici vorbim despre producția și consumul de energie electrică, despre agricultură, despre edificii. Transporturile sunt un capitol important în procesul de alterare a climei.

Națiunile Unite au anunțat în 2015 un număr de 17 obiective pe care omenirea trebuie să le atingă pentru realizarea unei economii și societăți sustenabile.

Primul obiectiv este eliminarea sărăciei, al doilea este eliminarea foametei.

În esență, trebuie să trecem de la profitabil la sustenabil.

Ce înseamnă green transition și care sunt originile acestui concept?

The European Green Deal (Pactul ecologic european) are scopul de a îmbunătăți bunăstarea și sănătatea cetățenilor și a generațiilor viitoare, furnizând aer și apă curată, un sol sănătos și biodiversitate, clădiri renovate și eficiente din punct de vedere energetic, alimente sănătoase și accesibile, mai mult transport public, energie curată și inovație tehnologică de avangardă, produse cu o durată de viață mai lungă și care pot fi reparate, reciclate și refolosite, alături de siguranța locurilor de muncă și formare profesională pentru asigurarea adaptării la tranziție.

În domeniul energiei se vorbește despre tranziția energetică, aflată în plină desfășurare, care în Europa are trei principii fundamentale, și anume asigurarea securității furnizării de energie, dezvoltarea unei piețe puternice stabile și prioritizarea eficienței energetice. Cineva a spus că cea mai curată formă de energie este energia economisită, energia salvată de la consum.

Implementarea celor trei principii se poate realiza prin dezvoltarea de infrastructuri energetice interconectate. În prezent se realizează maximizarea participării la mixul energetic al energiei din resurse regenerabile.

Discursul despre Green Deal a fost mai puternic în ultimele luni pentru că este puternic legat la ce s-a întâmplat în perioada pandemiei și la PNRR.

Înainte de Green Deal, UE a emis în 2015 o serie de directive, care ulterior s-au transformat în legi în statele membre, referitoare la Clean energy for all Europeans package.

Scenariile publicate de IEA (International Energy Agency) arată că Net Zero este singurul segment din cele trei prezentate care ne poate duce la atingerea obiectivelor de decarbonizare până în anul 2050. Acest scenariu include și resursele nucleare, dar face referire și la faptul că unele state vor ajunge la o societate zero carbon mult mai repede decât altele. Atingerea obiectivului zero carbon este posibilă doar prin aplicarea unui cadru legislativ foarte strict.

La nivelul UE există o strategie de integrare energetică, în care partea de transformare digitală are un rol central. Această strategie presupune crearea European Energy Data Space, cu scopul implementării pachetului de energie curată (clean energy package), ceea ce presupune o puternică transformare digitală a rețelelor.

Există un standard internațional cu privire la modificarea structurii pieței. Cel mai important aspect al acestui standard este că profilul clienților/consumatorilor se schimbă, cea mai mare dintre ei, în speță cei mai mari, devin și producători de energie, sistemul energetic național va avea un flux bidirecțional, utilizatorii vor deveni jucători pe bursă, vor putea să-și vândă pe bursă energia produsă.

Integrarea sistemelor energetice naționale ale statelor UE într-un sistem energetic unic este programată pentru anul 2035. Europa vrea și poate să atingă obiectiv.

Criza actuală a ridicat nivelul de conștientizare a dependenței Europei față de Rusia.”